Om Fiskbilen

Vi anser oss vara experter på kvalitetsfisk.

Fiskbilen brinner för att göra din vardag enklare och din kost nyttigare.

Efter dessa år har vi nu avdelningar i Stockholm, Oslo, Malmö och Göteborg. Vi har idag 1000-tals återkommande kunder som samlas vid sina middagsbord för att njuta av goda fiskmiddagar.

Fiskbilen har två år i rad blivit utnämnd till Gasellföretag av Dagens Industri. Vi samarbetar med duktiga leverantörer som sätter oss i kontakt med de bästa producenterna och vi jobbar dagligen med att lyfta kvaliteten till nya höjder.

På elva år lär man sig ett och annat. För oss är det inget mål att sälja till dig en gång, vi vill bli din fasta leverantör av fisk och skaldjur.

Det gläder oss mycket varje gång ni vill ha fiskvaror av oss och vi vill jobba hårt för att du skall bli nöjd.

Fiskbilen Stockholm

 • Markus Hendriksen Delägare och chef
  Markus är en av delägarna i Svenska fiskbilen AB. Han har en lång erfarenhet från den norska fisk- och skaldjursbranschen och ansvarar bland annat för kvalitetssäkringen av Fiskbilens produkter.
  E-post: markus@fiskbilen.se, tel: 010-330 02 30
 • Andreas Stenberg, delägare och chef
  Andreas är en av delägarna i Svenska fiskbilen AB. Han är utbildad kock och har arbetat på några av Oslos bästa restauranger. Andreas har huvudansvaret för ekonomi.
  E-post: andreas@fiskbilen.se, tel: 010-330 02 30
 • Gustav Markowski, leveransansvarig
  E-post: gm@fiskbilen.se, tel: 076-1709641
 • David Alveskär, ekonomiansvarig
  David ansvarar för den ekonomiska delen.
  E-post: david@fiskbilen.se, tel: 010-330 02 30

Fiskbilen Skåne

 • David Alveskär, Operativ chef
  E-post: david@fiskbilen.se, tel: 010-330 02 30

Fiskbilen Göteborg

 • Mikael Ek, Områdesansvarig
  E-post: mikael@fiskbilen.se, tel: 010-330 02 30


Historia

I början på nittiotalet flyttade Markus Hendriksen från det lilla fiskarsamhället Ibestad i Nordnorge till Oslo och träffade där kocken Andreas Stenberg. Tillsammans kom de på idén att skapa en modern version av de gamla fiskbilar som besökt byar runt i Norge sedan 1900-talets början, anpassad efter nutidens krav på lättillgänglighet, hög service och kvalitet. Devisen blev "endast det bästa från havet – direkt hem till dig".

Efter tio framgångsrika år i Norge beslöt de så att introducera den anrika norska traditionen av fiskbil till Sverige och en vinterkväll 2004 knackade de på den första dörren ute på Lidingö utanför Stockholm. Svenska fiskbilen AB hade fötts. Tack vare tiotusentals nöjda kunder har Fiskbilen expanderat kontinuerligt alltsedan dess och finns nu representerad i större delen av Norden.

Fiskbilen förvaltar en lång tradition av norsk fisk- och skaldjurshandel där kvalitet och service alltid kommer först. Vår affärsidé är att erbjuda de bästa råvarorna från havet – direkt hem till din dörr.

För att förvissa oss om att du som kund är nöjd med dina varor från Fiskbilen lämnar vi alltid en månads smak- och kvalitetsgaranti. Vi tackar för ditt besök och lovar att fortsätta att leverera endast det bästa från havet – direkt hem till dig!