
Toast skagen
En klassisk toast skagen går hem hos de flesta. I vår toastskagen har vi lite riven pepparrot i som ger lite extra skandinavisk hetta i skagenröran.
ca 15 min
4 personer
Ingredienser
-
Löjrom – Bottenvikens 75g
75 g 329 kr - 1 st rödlök
- 0,5 dl majonnäs
- 0,5 dl crème fraiche
- 1 st citron
- 1 msk finriven pepparrot
- 4 st skivor formfranska
- 1 msk smör
- 1 knippe dill
- salt & peppar
Gör så här
- Skala och hacka räkorna grovt.
- Finhacka dill och rödlök och blanda med dill, majonnäs, crème fraiche, pepparrot och saften från hälften av citronen. Smaka av med salt och peppar och anpassa mängden pepparrot efter smak.
- Skär bort kanterna på brödet och stek brödskivorna i smör på medelvärme tills de är gyllenbruna.
- Servera skagenröran på brödskivorna och toppa med löjrom, en dill kvist och en citronklyfta.