Produkter
Mer...
Fri leverans vid köp över 690 kr Snabba hemleveranser till 76% av Sveriges hushåll Nöjda kunder sen 2004!
KUNDTJÄNST: 010-330 02 30

Rödspätta

Rödspättan är en plattfisk som många tycker om. Särskilt barn är förtjusta i den, då den är enkel att äta, smakar gott och man inte av misstag får med några ben. Panerad passar den perfekt på många middagsbord.
Att den heter just Rödspätta kommer från de röda prickarna på ovansidan. Dessa kan den även anpassa i antal beroende på omgivningen. Behöver den bättre smälta in på botten ändrar den helt enkelt ovansidan.
En rödspätta kan ha en vikt på 7 kilo och en längd på en meter, men i våra vatten är den oftast mellan 0,3 till 0,6 kilo. När den är över 1 kilo brukar vi kalla den Kungsflundra. Ser du det på en restaurangmeny så vet du att det är en stor Rödspätta. Ungefär hälften av vikten av Rödspättan kan bli filé.
Rödspättan lever både i salt och bräckt vatten och är vanlig i Nordsjön, Kattegatt och Skagerrak. Den finns omkring kusterna upp mot Gotland.
Ofta befinner sig Rödspättan på grunt vatten men vara ända på 250 meter. Den äter mestadels kräftdjur, musslor samt annat den hittar.
Rödspätta serveras som panerad, helstekt eller som filé. Den panerade är verkligen en favorit för barnen. Oavsett hur man tillagar den så är smaken är god och det vita köttet passar extra bra med lite citron och nykokt potatis.

Läs mer
Rödspättafilé
64 kr
Fiskbilen Premium DU SPARAR upp till 100 kr

Rödspätta – filé (Kungsflundra)

2.5 kg 998 kr
5 kg 1895 kr
(399 kr/kg)