Produkter
Mer...
Hemleverans kl. 10-22
KUNDTJÄNST: 010-330 02 30

Rödspätta

Rödspättan är en plattfisk som många tycker om. Särskilt barn är förtjusta i den, då den är enkel att äta, smakar gott och man inte av misstag får med några ben. Panerad passar den perfekt på många middagsbord.
Att den heter just Rödspätta kommer från de röda prickarna på ovansidan. Dessa kan den även anpassa i antal beroende på omgivningen. Behöver den bättre smälta in på botten ändrar den helt enkelt ovansidan.
En rödspätta kan ha en vikt på 7 kilo och en längd på en meter, men i våra vatten är den oftast mellan 0,3 till 0,6 kilo. När den är över 1 kilo brukar vi kalla den Kungsflundra. Ser du det på en restaurangmeny så vet du att det är en stor Rödspätta. Ungefär hälften av vikten av Rödspättan kan bli filé.
Rödspättan lever både i salt och bräckt vatten och är vanlig i Nordsjön, Kattegatt och Skagerrak. Den finns omkring kusterna upp mot Gotland.
Ofta befinner sig Rödspättan på grunt vatten men vara ända på 250 meter. Den äter mestadels kräftdjur, musslor samt annat den hittar.
Rödspätta serveras som panerad, helstekt eller som filé. Den panerade är verkligen en favorit för barnen. Oavsett hur man tillagar den så är smaken är god och det vita köttet passar extra bra med lite citron och nykokt potatis.

Läs mer
Rödspättafilé
44 kr

Rödspätta – filé (Kungsflundra)

2.5 kg 775 kr
5 kg 1470 kr
(294 kr/kg)
Rödspättafilé panerad
27 kr

Panerad rödspätta – filé

2.5 kg 470 kr
5 kg 895 kr
(179 kr/kg)