Bookmaker på hälleflundra
Här kommer ett fantastiskt recept från Fiskbilen på en läcker rätt med hälleflundra. Bookmaker är en klassisk rätt som ofta serveras med kött, men i detta recept ersätter vi köttet med färsk hälleflundra för en hälsosammare variant. Detta recept är perfekt för en lyxig middag hemma eller för att imponera på dina gäster vid speciella tillfällen. Med sin kombination av örter och citron kommer denna Bookmaker med hälleflundra att ta din smakupplevelse till nya höjder. Följ med oss när vi steg-för-steg tar dig igenom hur du gör denna fantastiska rätt.
Ingredienser
-
109 kr
Hälleflundra – filé
Norge 3 kg 2175 kr (725 kr/kg) -
65 kr
Räkor – extra stora
Grönland, stl 40/60 2.5 kg 1098 kr 5 kg 2195 kr (439 kr/kg) - 10 st skivor bröd
- 1 st rödlök
- 2 msk dijonsenap
- 2 msk riven pepparrot
- 1 dl crème fraïche
- 1 st citron
- 2 st tomater
- 2 st romansallad
- salt
- smör
- olivolja
Gör så här
- Finhacka rödlöken och blanda den med de skalade räkorna och crème frâiche.
- Tillsätt dijonsenapen och ca 2 msk riven pepparrot.
- Rör ihop och smaksätt med citronsaft och salt.
- Skär hälleflundran i ca 2 cm tjocka skivor, salta lätt och låt ligga framme i minst 30 min i rumstemperatur.
- Plocka salladsbladen och skiva tomaterna.
- Stek brödskivorna gyllenbruna i lika delar smör och olivolja, fortsätt sedan att steka fisken.
- Stek fisken ca 2 min på varje sida.
- Bygg sedan ihop din egen bookmaker sandwich och toppa med räkor.