Laxburgare med asiatisk coleslaw och avokado | Fiskbilen.se
Laxburgare med coleslaw

Laxburgare med asiatisk coleslaw och avokado

Du behöver

för 4 personer

Tillagningstid: ca 20 minuter

4 st Laxburgare
4 st goda hamburgerbröd
4 msk majonnäs
0,5 huvud spetskål eller vitkål
2 st stora morötter
1 msk honung
1 msk fisksås
1 msk risvinäger (eller vitvinsvinäger)
2 msk rostade sesamfrön
1 st röd chili
1 st kruka koriander
1,5 st lime (pressad limesaft)
2 st avokado

En riktigt fräsch laxburgare som är en räddare i nöden när du har lite bråttom. Coleslawen är även supergod som tillbehör till grillat kött eller fisk.

Gör så här

  1. Skär bort stammen från kålen och strimla den fint. Använd mandolin eller osthyvel för att få den extra tunn.
  2. Riv morötterna, hacka koriandern och skär chilin i tunna ringar.
  3. Blanda fisksås, risvinäger och honung så att honungen löser upp sig.
  4. Lägg kålen, morötterna, koriandern och chilin tillsammans med sesamfrön i en bunke. Häll över dressingen och massera in den i kålen. Låt vila i kylen till servering.
  5. Skopa ur avokadon och skär i skivor.
  6. Stek laxburgarna på medelhög värme tills de fått fin yta och uppnått 55°C i innertemperatur. Lägg att vila på en tallrik.
  7. Bygg hamburgaren med lite coleslaw i botten, lax, avokado och en klick majonnäs på toppen. Det är även gott att toppa allt med lite rödbetsgroddar eller alfagroddar. Servera med eventuell extra coleslaw vid sidan av.