
Panerad rödspätta med sommarsallad
ca 30 min
4 personer
Ingredienser
-
27 kr
Panerad rödspätta – filé
2.5 kg 470 kr 5 kg 895 kr (179 kr/kg) - 40 g varmrökt fisk (t ex rökt torsk, varmrökt lax eller rökt makrill)
- 4 skivor rågbröd
- 8 st salladsblad
- 2 msk majonnäs
- 0,5 dl crème fraîche
- 0,5 knippe rädisor
- 0,5 st gurka
- Smör eller Philadelphiaost
- citronsaft
- dill
- salt & peppar
Gör så här
- Placera de frysta rödspättafiléerna på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen på 185°C i 15 minuter
- Plocka den rökta fisken i små bitar och blanda med 2 msk majonnäs och crème fraîchen.
- Tärna gurka och rädisor och blanda med den rökta fisken. Smaka av med citron, salt och peppar.
- Bred rågbrödet med smör eller Philadelphia. Lägg två salladsblad per brödskiva och placera en varm fiskfilé ovanpå. Toppa med sommarsallad, räkor och dillkvistar.