Marulk med stekt svamp och rödvinssås
Rödvinssås och stekt svamp passar perfekt som tillbehör till stekt marulk. Denna härliga rätt är perfekt när det vankas fest.
ca 45 min
4 personer
Ingredienser
-
109 kr
Marulk – filé
Norge 3 kg 2175 kr (725 kr/kg) - 1 msk smör
- salt och peppar
- olivolja
- 4 st bakpotatis
-
Rödvinssås
- 1 st schalottenlök
- 1 msk gräslök
- 0,5 st kruka timjan
- 1 dl rödvin
- 2 dl fiskbuljong
- 2 msk smör
- salt och peppar
-
Stekt svamp
- 400 g skogschampinjon
- 2 st shallottenlök
- 3 msk olivolja
- 0,5 st kruka timjan
Gör så här
- Stek marulken i en blandning av smör och olivolja.
- Låt fisken stå några minuter på svag värme.
- Smaka av med salt och peppar.
- Skär upp fisken i 4 bitar.
Rödvinssås
- Finhacka schalottenlök, timjan och gräslök.
- Fräs schalottenlök och timjan i lite smör.
- Tillsätt rödvin och fiskbuljong, låt koka tills hälften av vätskan försvunnit.
- Sila såsen och lägg i en klick smör.
- Smaka av med salt och peppar.
Stekt svamp
- Dela svampen i ganska stor bitar.
- Stek svampen ihop med finhackad schalottenlök, timjan, salt och peppar.
Servera den stekta svampen med marulk, rödvinssås och klyftpotatisen.