Ugnsbakad hälleflundra med tomat och basilika
Om du vill bjuda på något riktigt smarrigt och samtidigt ha tid över att mingla med gästerna. Då måste du testa denna ugnsbakade hälleflundra med tomat och basilika. Snabblagat och gudomligt gott!
ca 60 min
4 personer
Ingredienser
-
109 kr
Hälleflundra – filé
Norge 3 kg 2175 kr (725 kr/kg) - 1 dl soltorkade tomater (grovhackade)
- 12 st körsbärstomater (pickade med en gaffel)
- 1 kruka basilika
- 100 g smör
Gör så här
- Skölj och torka av fiskbitarna och lägg dem i en liten ugnssäker form. Strö soltorkade tomater, körsbärstomater och basilikablad över fisken. Fördela klickar av smör ovanpå allt.
- Sätt in formen på nedre delen av ugnen på 150°C i 40 minuter tills fisken är vit rakt igenom.
- Ta ut formen och låt fisken vila under folie i minst 10 minuter före servering.
- Strö på flingsalt peppar. Servera fisken med focaccia och en grönsallad.