Foto: Ingvar Eriksson
Pankofriterad lax med dijonmajonnäs
Dessa friterade laxkuber passar perfekt som förrätt eller som tilltug till fördrinken. Dijonmajonäs tillför lite sting som bryter av fint mot den feta laxen.
ca 30 min
4 personer
Ingredienser
-
100 kr
Lax – midloin
FRÖYA sushi grade 3.5 kg 2342 kr (669 kr/kg) - 2 dl majonnäs
- 2 msk dijonsenap
- 2 dl vetemjöl
- 2 st ägg
- 4 dl panko
- 1 l frityrolja
- 1 st citron
- salt och peppar
Gör så här
Dijonmajonnäs
- Blanda majonnäsen med senapen (anpassa mängden senap efter personlig smak).
- Smaka av med salt och peppar.
Friterade laxkuber
- Skär laxen i kuber.
- Salta och peppra laxen runt om.
- Lägg vetemjöl, vispat ägg och panko i olika skålar.
- Vänd laxkuberna i mjölet så det täcker alla ytor.
- Doppa laxkuberna i det vispade ägget.
- Vänd runt laxkuberna i panko och se till att alla ytor täcks.
- Värm frityroljan till 180 grader och ha ett lock i närheten för säkerhets skull.
- Lägg i laxkuberna försiktigt och fritera tills de är gyllengula.
- Lägg de nyfriterade bitarna på hushållspapper för att rinna av.
- Pressa citron över de friterade bitarna och servera med dijonmajonäsen.