Pasta al limone med krispig och smakfull torsk
En väldigt enkel rätt som går snabbt att tillaga och verkligen imponerar i smak. Pasta al limone med goda krispiga bitar av stekt torsk. Det går fot att steka torsken i vanlig stekpanna tills den blir krispig på utsidan men ändå saftig på insidan. Ta fram torskbitarna direkt på morgonen från frysen så är dom tinade när du kommer hem och det är dags för middag.
När pastan är klar kan du välja att blanda den i pastan eller bara lägga bitarna ovanpå. Med denna goda vardagsrätt går middagen enkelt och faktiskt fungerar den även som en middagsbjudning med dina vänner.
Ingredienser
-
65 kr
Torsk – ryggfilé
Norge 2.5 kg 1073 kr 5 kg 2038 kr (429 kr/kg) - 400 g pasta
- 2 msk smör
- 3 dl vispgrädde
- 2 klyftor vitlök
- 1 paket sockerärtor
- 2 citroner
- 1 handfull persilja
- salt och peppar
Gör så här
- Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
- Hacka vitlöken fint och fräs den på låg värme i en liten kastrull.
- Häll i grädde, citronsaft och citronskal från en citron i kastrullen.
- Koka upp och krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan och håll varmt.
- Stek torsken i en stekpanna.
- Skär sockerärtorna på längden och hacka persiljan.
- När pastan är klar så sila bort vattnet från pastan men kvar lämna ca 50 ml av vätskan.
- Häll i gräddsåsen i pastavattnet och blanda väl.
- Om du vill ha lite mer citrussmak kan du lägga till lite mer citronskal.
- Lägg upp pastan i djupa pastaskålar eller djupa tallrikar.
- Toppa med torskbitarna, sockerärtorna och hackad persilja.
- Salta och peppra efter smak.