Produkter
Mer...
Fri leverans vid köp över 699 kr Snabba hemleveranser till 80% av Sveriges hushåll Nöjda kunder sen 2004!
KUNDTJÄNST: 010-330 02 30

Stekt marulk med soltorkade tomater och blomkålscréme

Stekt marulk är en smakrik och fast fisk som passar utmärkt till festmiddagar. Servera den med soltorkade tomater och en krämig blomkålscrème för en riktigt delikat måltid.

ca 60 min
4 personer

Ingredienser

  • Marulk filé
    109 kr
    Fiskbilen Premium

    Marulk – filé

    Norge
    3 kg 2175 kr
    (725 kr/kg)
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • Tomatolja

  • 1 st tomat
  • 3 msk soltorkade tomater i olja
  • 0.5 dl olja
  • salt och vitpeppar
  • Blomkålgrädde

  • 1 st blomkål
  • 3dl matlagningsgrädde
  • 1 msk smör
  • 2 msk chèvre ost
  • salt och peppar
  • Ugnsbakad potatis

  • 8 st potatis
  • matolja
  • salt och peppar
  • Till servering

  • 25 st bladspenat, färsk
  • 2 msk smör

Näringsvärde per portion

  • Kalorier: 334 kcal
  • Protein: 36.8 g
  • Fett: 14.9 g
  • Kolhydrater: 16.1 g
  • Fibrer: 5 g
  • Natrium: 1530 mg

Gör så här

Förberedelser

  1. Skölj de färska tomaterna och skär dem i tärningar.
  2. Hacka de soltorkade tomaterna fint.
  3. Blanda de tärnade tomaterna och de soltorkade tomaterna med 0,5 dl av oljan från de soltorkade tomaterna.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Krydda fisken med salt och peppar och stek den i en het stekpanna.
  6. Koka upp vatten med lite smör och salt.
  7. Lägg spenatbladen i det kokande vattnet och låt dem sjuda i cirka 30 sekunder.
  8. Låt spenaten rinna av och placera den på tallriken bredvid fisken.
  9. Garnera med färska örter och några droppar av tomatoljan.
  10. Servera rätten med blomkålscrème och ugnsrostad klyftpotatis.

Blomkålscrème

  1. Dela blomkålshuvudet i mindre buketter.
  2. Lägg buketterna i en kastrull och täck dem med vatten.
  3. Koka blomkålen tills den är mjuk.
  4. Häll av vattnet.
  5. Koka upp grädden i en separat kastrull.
  6. Mixa eller mosa den kokta blomkålen med det mesta av grädden tills du får en slät puré.
  7. Tillsätt mer grädde för att uppnå önskad konsistens.
  8. Smaka av med salt och peppar.

Klyftpotatis

  1. Skrubba potatisarna noggrant och skär dem i klyftor.
  2. Vänd potatisklyftorna i olja och krydda med salt och peppar.
  3. Rosta potatisen i ugnen i 20–25 minuter tills de är gyllenbruna och krispiga.

Andra recept du kanske gillar

Våra storsäljare

Räkor 40-60
65 kr
Fiskbilen Lyx

Räkor – extra stora

Grönland, stl 40/60
2.5 kg 1098 kr
5 kg 2195 kr
(439 kr/kg)
Lax sashimi
100 kr
Fiskbilen Lyx

Lax – midloin

FRÖYA sushi grade
3.5 kg 2342 kr
(669 kr/kg)
Torsk skrei filé
79 kr
Fiskbilen Lyx
DU SPARAR upp till 100 kr

Skreitorsk – ryggfilé

Norge
2.5 kg 1323 kr
5 kg 2645 kr
(529 kr/kg)
Torsk skrei filé
65 kr
Fiskbilen Premium
DU SPARAR upp till 107 kr

Torsk – ryggfilé

Norge
2.5 kg 1073 kr
5 kg 2038 kr
(429 kr/kg)