Laxtartar med julsmaker
En fräsch och smakrik rätt som ger en modern twist till julbordet. Perfekt för dig som vill bjuda på något nytt och elegant under julfirandet!
ca 30 min
4 personer
Ingredienser
-
100 kr
Lax – midloin
FRÖYA sushi grade 3.5 kg 2342 kr (669 kr/kg) - 0.5 st gurka
- 1 msk stark senap
- 1.5 msk färsk dill
- 1 nypa salt
- 1 st citron
- 1 salladsblad
- 1 st baguette
- Krossad is
Näringsvärde per portion
- Kalorier: 479 kcal
- Protein: 35.4 g
- Fett: 19.4 g
- Kolhydrater: 42.6 g
- Fibrer: 2.6 g
- Natrium: 623 mg
Gör så här
- Skär laxen i små kuber och lägg dem i en skål.
- Skala gurkan, ta bort kärnhuset och tärna den fint.
- Tillsätt laxen, gurkan, senap och hackad dill i en skål. Rör om och låt blandningen stå i cirka en timme så att smakerna hinner utvecklas.
- För en snygg servering, använd glas som du fyller till hälften med is. Placera ett salladsblad ovanpå isen innan du lägger i tartaren.
- Servera med en rostad skiva baguette och pressa lite färsk citron över precis innan servering.