Krispig torsk-taco i airfryer
Saftig och krispig panerad torsk tillagad i airfryer är det perfekta inslaget i dina fredagstacos. En enkel och smakrik rätt som garanterat blir en favorit på taco-kvällen!
ca 20 min
4 personer
Ingredienser
-
65 kr
Torsk – ryggfilé
Norge 2.5 kg 1073 kr 5 kg 2038 kr (429 kr/kg) - 1 tsk salt
- 0.5 tsk peppar
- 4 msk majonnäs
- 3 msk dijonsenap
- 4 dl panko stöbröd
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk oregano
-
Dressing
- 2 msk gräddfil, lätt
- 2 msk majonnäs
- 1 msk bladpersilja
- 1 klyfta vitlök
-
Tillbehör
- tortillawrap
- rödlök, syltad (picklad)
- mango
- färsk koriander
Näringsvärde per portion
- Kalorier: 553.5 kcal
- Protein: 35 g
- Fett: 18.4 g
- Kolhydrater: 55.9 g
- Fibrer: 3.49 g
- Natrium: 720.6 mg
Gör så här
- Skär torsken i lagom stora bitar och torka dem noggrant med hushållspapper. Krydda lätt med salt och peppar.
- I en skål, rör ihop majonnäs och senap till en klibbig blandning. I en annan skål, blanda panko med paprikapulver, vitlökspulver och torkad persilja.
- Doppa torskbitarna först i majonnäsblandningen och sedan i pankomixen. Se till att de är helt täckta med panko för att få till en riktigt krispig yta.
- Lägg bitarna i airfryern och tillaga dem vid 180 °C i 4-5 minuter, eller tills de är gyllene och krispiga. Tiden kan variera beroende på din airfryer, så håll lite koll.
- Under tiden kan du göra dressingen. Blanda gräddfil, majonnäs, hackad bladpersilja och vitlök i en skål. Smaka av med salt och peppar.
- Servera de knapriga torskbitarna i tortillabröd tillsammans med dressingen och dina favoritgrönsaker eller tillbehör.