Produkter
Mer...
Fri leverans vid köp över 699 kr Snabba hemleveranser till 80% av Sveriges hushåll Nöjda kunder sen 2004!
KUNDTJÄNST: 010-330 02 30

Röding – filé

Island
från 1 323kr (529 kr/kg)

Vår isländska röding är hållbart odlad i Islands kristallklara vatten, certifierad enligt ASC för miljövänlig produktion. Varje filé är IQF-fryst för att bevara färskhet och smak, perfekt för stekning eller grillning. Njut av denna näringsrika fisk som är rik på omega-3 och protein, en utmärkt tillgång till varje måltid.

1 323kr
2 645kr
Rensa
  • Fri hemleverans vid köp över 699 kr
  • 1-3 helgfria dagars leveranstid
  • Vi kan leverera till 80% av Sveriges hushåll
Få mer tid att betala med Klarna. Klarna logo

Produktinformation

Isländsk Röding – Kvalitet och Hållbarhet i Varje Bit

Vår isländska röding är med omsorg uppfödd i de kristallklara vattnen runt Island. Vi följer strikta standarder för att säkerställa en hållbar och miljövänlig produktion, certifierad enligt ASC-standarden. Denna omsorg för miljön garanterar inte bara en frisk fisk utan också ett mindre ekologiskt fotavtryck.

Varje röding är noga utvald för att säkerställa högsta kvalitet och bästa smak. Fiskfiléerna levereras med skinnet på, perfekt för dig som älskar en knaprig stekt yta eller en saftig grillad filet. Våra rödingfileér är IQF-frysta (Individually Quick Frozen) vilket bevarar fiskens fräschhet och kvalitet, samt ger dig flexibiliteten att använda exakt antal filéer du behöver, när du behöver dem.

Röding är känd för sitt höga innehåll av omega-3-fettsyror och protein, vilket gör den till ett utmärkt val för en näringsrik och välbalanserad kost. Denna mångsidiga fisk passar utmärkt till en rad olika maträtter och kan kryddas på många olika sätt för att passa just din smak.

Vi är stolta över att kunna erbjuda en sådan premiumprodukt som inte bara är närande och delikat, utan också bidrar till en hållbar framtid för våra hav. Njut av den genuina smaken av Island med varje bit av vår isländska röding.

Övrig information

  • Latinskt namn Salvelinus alpinus
  • Fångstzon Odlad på Island
  • Storlek 200-400 g/st
  • Hållbarhet 6-12 månader
  • Tillagning Koka/steka/ugnssteka/grilla
  • Fysiskt tillstånd Singelfrysta

Frågor om produkten

Hur är rödingen odlad?

Vår isländska röding är odlad på Island med stränga miljöstandarder och vattenkvalitetskontroller för att säkerställa en hållbar och miljövänlig produktion. Den är ASC-certifierad, vilket bekräftar dess höga kvalitet och hållbarhetspraxis.

Vad innebär IQF-fryst?

IQF står för Individually Quick Frozen, vilket innebär att varje rödingfilé fryses ner separat snabbt efter fångst. Detta bevarar fiskens fräschhet, smak och näringsämnen och gör det enkelt för dig att använda endast den mängd du behöver.

Kan rödingen återfrysas efter upptining?

Nej, för att bevara optimal smak och säkerhet rekommenderar vi att du inte fryser om rödingen efter att den har tinats. Konsumera den inom 24 timmar efter upptining för bästa kvalitet och smak. Med tanke på att alla fileér är styckfrysta tar du med fördel fram den mängd du behöver utan att få något onödigt spill.

Vilka hälsofördelar finns med att äta röding?

Röding är rik på omega-3-fettsyror och protein, vilket bidrar till hjärthälsa och kan hjälpa till att minska inflammation. Den är också låg i kalorier, vilket gör den till ett utmärkt val för en hälsosam kost.

Vilka maträtter passar bäst med isländsk röding?

Isländsk röding är mångsidig och kan förberedas på många sätt. Den är särskilt god grillad eller stekt för att få en knaprig yta. Den smakar utmärkt i allt från enkel grillning med örter till sofistikerade maträtter som ceviche eller röding med krämig sås.

Näringsinnehåll

Näringsvärde per 100 g
Energi: 635kj/152 kcal
Fett: 7,9 g
Kolhydrater: 0 g
Protein: 19,9 g
Salt: 0,1 g

Våra storsäljare

Räkor 40-60
65 kr
Fiskbilen Lyx

Räkor – extra stora

Grönland, stl 40/60
2.5 kg 1098 kr
5 kg 2195 kr
(439 kr/kg)
Lax sashimi
100 kr
Fiskbilen Lyx

Lax – midloin

FRÖYA sushi grade
3.5 kg 2342 kr
(669 kr/kg)
Torsk skrei filé
65 kr
Fiskbilen Premium
DU SPARAR upp till 107 kr

Torsk – ryggfilé

2.5 kg 1073 kr
5 kg 2038 kr
(429 kr/kg)
Laxburgare
49 kr
Fiskbilen Premium

Laxburgare

Norge
2.4 kg 789 kr
4.8 kg 1578 kr
(329 kr/kg)