Stekt röding med aioli
Röding med pinjenötter och aioli är riktigt gott. En fräsch blandsallad med senapsdressing och kokt potatis är perfekta tillbehör till denna smakrika rätt.
ca 40 min
4 personer
Ingredienser
-
79 kr
Röding – filé
Island 2.5 kg 1323 kr 5 kg 2645 kr (529 kr/kg) - 30g pinjenötter
- blandad sallad
- salt och peppar
-
Dressing
- 2 tsk senap
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 1 nypa socker
- olivolja
-
Aioli
- 0.5 klyfta vitlök
- 1 st äggula
- 0.5 tsk dijonsenap
- 2.5 dl olivolja
- 1 st citron
- salt
Näringsvärde per portion
- Kalorier: 424 kcal
- Protein: 40.8 g
- Fett: 28.0 g
- Kolhydrater: 3.8 g
- Fibrer: 1.0 g
- Natrium: 608 mg
Gör så här
1. Rensa fisken och krydda med salt och nymald peppar.
2. Stek fisken i cirka 4 minuter på varje sida. Håll den varm när den är klar.
3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna.
4. Blanda senap, vinäger, socker, salt, peppar och olja till en dressing och häll den över blandsalladen.
Aioli
1. Blanda salt och pressad vitlök.
2. Tillsätt senap och äggula, vispa ihop.
3. Häll oljan i en tunn stråle under konstant vispning, börja långsamt och fortsätt tills aiolin tjocknar.
4. Smaka av med citronsaft.
Servera gärna med kokt potatis.