
Lax i ugn med oliver, vitlök och citron
Ugnsbakad lax med oliver, vitlök och citron är en enkel och smakrik rätt som passar perfekt för en avkopplande middag. Den saftiga laxen får sällskap av salta oliver, aromatisk vitlök och frisk citron som lyfter smakerna. Enkel att tillaga och perfekt för både vardag och helg!
ca 20 min
4 personer
Ingredienser
-
100 kr
Lax – midloin
FRÖYA sushi grade 3.5 kg 2342 kr (669 kr/kg) - 2 st citroner
- 150g gröna oliver
- 2 st klyftor vitlök
- 0,5 dl olivolja
- färsk basilika
Näringsvärde per portion
- Kalorier: 469 kcal
- Protein: 31 g
- Fett: 35 g
- Kolhydrater: 7.6 g
- Fibrer: 2.7 g
- Natrium: 1291 mg
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg laxen i en smord ugnsform och krydda med salt och peppar.
- Hacka oliver och vitlök, blanda med saften från två citroner.
- Häll citron- och olivblandningen över laxen och ringla olivolja ovanpå.
- Täck formen med folie och tillaga mitt i ugnen i 20 minuter.
Garnera med färsk basilika och servera med potatis eller en tomat- och bönsallad.