Bookmaker på hälleflundra
Fisk är bra om du ska laga mat till många. Det här receptet är anpassat för 10 personer.
10 personer
Ingredienser
-
73 kr
Hälleflundra – filé
Norge 3 kg 1677 kr (559 kr/kg) - 10 st skivor bröd
- 1 st rödlök
- 2 msk dijonsenap
- 2 msk riven pepparrot
- 1 dl crème fraïche
- 1 st citron
- 2 st tomater
- 2 st romansallad
- salt
- smör
- olivolja
Gör så här
- Finhacka rödlöken och blanda den med de skalade räkorna och crème frâiche.
- Tillsätt dijonsenapen och ca 2 msk riven pepparrot.
- Rör ihop och smaksätt med citronsaft och salt.
- Skär hälleflundran i ca 2 cm tjocka skivor, salta lätt och låt ligga framme i minst 30 min i rumstemperatur.
- Plocka salladsbladen och skiva tomaterna.
- Stek brödskivorna gyllenbruna i lika delar smör och olivolja, fortsätt sedan att steka fisken.
- Stek fisken ca 2 min på varje sida.
- Bygg sedan ihop din egen bookmaker sandwich och toppa med räkor.