Fiskpaket med torsk, lax, räkor och dragonsmör
Att grilla hör verkligen sommaren till. Dessa paket kan förberedas i förväg och går lika bra att tillaga i ugnen som på grillen.
Ingredienser
-
65 kr
Torsk – ryggfilé
Norge 2.5 kg 1073 kr 5 kg 2038 kr (429 kr/kg) -
100 kr
Lax – midloin
FRÖYA sushi grade 3.5 kg 2342 kr (669 kr/kg) -
65 kr
Räkor – extra stora
Grönland, stl 40/60 2.5 kg 1098 kr 5 kg 2195 kr (439 kr/kg) - 800g potatis
- 1 knippe sparris
- 3 salladslökar
- 250g körsbärstomat
- 1 paket fetaost
-
Dragonsmör
- 200g smör
- 1 kruka dragon
- 1 tsk flingsalt
- 3 klyftor vitlök
-
Örtsås
- 2 msk basilka, färsk
- 2 msk gräslök, färsk
- 2 msk persilja, färsk
- 2 msk dill, färsk
- 1 msk dragon, färsk
- 3 dl gräddfil
- 1 dl majonnäs
- 1 tsk honung
- Salt och peppar
- Citron
Näringsvärde per portion
- Kalorier: 1225 kcal
- Protein: 61.6 g
- Fett: 86.8 g
- Kolhydrater: 47.2 g
- Fibrer: 6.9 g
- Natrium: 1171 mg
Gör så här
1. Koka potatisen tills den nästan är klar, med en lite hård kärna.
2. Tärna fisken och grovhacka grönsakerna.
3. Lägg ett ark grillfolie och ett lika stort ark bakplåtspapper ovanpå.
4. Droppa lite olivolja på pappret och varva fisk, potatis, sparris, lök och tomat.
5. Toppa med fetaost, salt och svartpeppar. Vik ihop till paket och ställ redo för grillen.
6. Mosa smöret med en gaffel, hacka dragonen och pressa vitlöksklyftan.
7. Blanda smöret med örter och vitlök, strö över salt och rulla ihop i plastfolie. Frys in.
8. Skala räkorna.
9. Rör ihop alla ingredienser till såsen och förvara svalt.
10. Grilla foliepaketen i 10-15 minuter tills fisken är genomlagad.
11. Skiva det frysta dragonsmöret och lägg en klick i varje paket, låt stå en minut extra.
12. Servera genom att ta bort folien, placera bakplåtspappret på en tallrik, toppa med örtsås, räkor och citron. Njut!