Fisksoppa med potatis och majs
Supersnabb fisksoppa med lax som är perfekt att laga om du har kokt potatis över från gårdagen.
ca 20 min
4 personer
Ingredienser
-
100 kr
Lax – midloin
FRÖYA sushi grade 3.5 kg 2342 kr (669 kr/kg) - 3 morötter
- 0,5 st purjolök
- 1 burk (170 g) majskorn, avrunnen
- 7 kokta potatisar
- 1 liter vatten
- 1 fiskbuljongtärning
- 5 dl crème fraiche eller matlagningsgrädde
- 50 g smör
- 0,5 dl hackad dill
- salt
- vitpeppar
Gör så här
- Dela potatis och lax i bitar om cirka 3x3cm.
- Skala morötter. Skölj och rensa purjolöken. Strimla den i mindre bitar. Grovriv morötterna.
- Fräs purjolök, morot och majs i en gryta med smör i några minuter.
- Häll över vatten och lägg i fiskbuljongtärningen. Koka upp.
- Lägg i lax och potatis grytan och tillsätt crème fraiche/matlagningsgrädden.
- Sjud på svag värme i 5 minuter. Smaka av soppan med salt, peppar och dill.
- Servera gärna soppan med en klick crème fraiche och nybakat bröd.