Pankofriterad lax med dijonmajonnäs
Foto: Ingvar ErikssonDu behöver
för 4 personer
Tillagningstid: ca 30 minuter
2 dl | majonnäs |
2 msk | dijonsenap |
600 g | Norsk Laxfilé, utan skinn och ben |
2 dl | vetemjöl |
2 st | ägg |
4 dl | panko |
1 l | frityrolja |
1 st | citron |
salt | |
peppar |
Dessa friterade laxkuber passar perfekt som förrätt eller som tilltug till fördrinken. Dijonmajonäs tillför lite sting som bryter av fint mot den feta laxen.
Gör så här
Dijonmajonnäs
- Blanda majonnäsen med senapen (anpassa mängden senap efter personlig smak).
- Smaka av med salt och peppar.
Friterade laxkuber
- Skär laxen i kuber.
- Salta och peppra laxen runt om.
- Lägg vetemjöl, vispat ägg och panko i olika skålar.
- Vänd laxkuberna i mjölet så det täcker alla ytor.
- Doppa laxkuberna i det vispade ägget.
- Vänd runt laxkuberna i panko och se till att alla ytor täcks.
- Värm frityroljan till 180 grader och ha ett lock i närheten för säkerhets skull.
- Lägg i laxkuberna försiktigt och fritera tills de är gyllengula.
- Lägg de nyfriterade bitarna på hushållspapper för att rinna av.
- Pressa citron över de friterade bitarna och servera med dijonmajonäsen.