Produkter
Mer...
Hemleverans kl. 10-22
KUNDTJÄNST: 010-330 02 30
Pankofriterad lax Foto: Ingvar Eriksson

Pankofriterad lax med dijonmajonnäs

Dessa friterade laxkuber passar perfekt som förrätt eller som tilltug till fördrinken. Dijonmajonäs tillför lite sting som bryter av fint mot den feta laxen.

ca 30 min
4 personer

Ingredienser

  • Lax sashimi
    62 kr

    Lax – midloin

    FRÖYA sushi grade
    419 kr/kg
    3.5 kg 1686 kr
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 4 dl panko
  • 1 l frityrolja
  • 1 st citron
  • salt och peppar

Gör så här

Dijonmajonnäs

  1. Blanda majonnäsen med senapen (anpassa mängden senap efter personlig smak).
  2. Smaka av med salt och peppar.

Friterade laxkuber

  1. Skär laxen i kuber.
  2. Salta och peppra laxen runt om.
  3. Lägg vetemjöl, vispat ägg och panko i olika skålar.
  4. Vänd laxkuberna i mjölet så det täcker alla ytor.
  5. Doppa laxkuberna i det vispade ägget.
  6. Vänd runt laxkuberna i panko och se till att alla ytor täcks.
  7. Värm frityroljan till 180 grader och ha ett lock i närheten för säkerhets skull.
  8. Lägg i laxkuberna försiktigt och fritera tills de är gyllengula.
  9. Lägg de nyfriterade bitarna på hushållspapper för att rinna av.
  10. Pressa citron över de friterade bitarna och servera med dijonmajonäsen.

Andra recept du kanske gillar

Våra storsäljare
Räkor 40-60
65 kr

Räkor – extra stora

Grönland, stl 40/60
429 kr/kg
5 kg 2145 kr
2.5 kg 1072.5 kr
Torsk skrei filé
51 kr

Skreitorsk – ryggfilé

Norge, MSC-märkt
339 kr/kg
2.5 kg 847.5 kr
5 kg 1695 kr
Lax sashimi
62 kr

Lax – midloin

FRÖYA sushi grade
419 kr/kg
3.5 kg 1686 kr
Fiskbilen jullåda 2021

Jullådan 2021

1.525 kg 899 kr