Pankofriterad lax med dijonmajonnäs | Fiskbilen.se
Pankofriterad lax

Pankofriterad lax med dijonmajonnäs

Foto: Ingvar Eriksson

Du behöver

för 4 personer

Tillagningstid: ca 30 minuter

2 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
600 g Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
2 dl vetemjöl
2 st ägg
4 dl panko
1 l frityrolja
1 st citron
salt
peppar

Dessa friterade laxkuber passar perfekt som förrätt eller som tilltug till fördrinken. Dijonmajonäs tillför lite sting som bryter av fint mot den feta laxen.

Gör så här

Dijonmajonnäs

  1. Blanda majonnäsen med senapen (anpassa mängden senap efter personlig smak).
  2. Smaka av med salt och peppar.

Friterade laxkuber

  1. Skär laxen i kuber.
  2. Salta och peppra laxen runt om.
  3. Lägg vetemjöl, vispat ägg och panko i olika skålar.
  4. Vänd laxkuberna i mjölet så det täcker alla ytor.
  5. Doppa laxkuberna i det vispade ägget.
  6. Vänd runt laxkuberna i panko och se till att alla ytor täcks.
  7. Värm frityroljan till 180 grader och ha ett lock i närheten för säkerhets skull.
  8. Lägg i laxkuberna försiktigt och fritera tills de är gyllengula.
  9. Lägg de nyfriterade bitarna på hushållspapper för att rinna av.
  10. Pressa citron över de friterade bitarna och servera med dijonmajonäsen.