Gös med kapris och cocktailtomater
Servera middag på endast 20 minuter med detta enkla och mättande recept på bakad gös med timjan, tomat och kapris.
ca 20 min
4 personer
Ingredienser
-
73 kr
Gös – filé
2.5 kg 923 kr 5 kg 1845 kr (369 kr/kg) - 250 g körsbärstomater, halverade
- 2 msk kapris, sköljda, avrunna
- 4 timjankvistar
- 2 msk olivolja
- 1-2 msk balsamvinäger
- 2 dl blandade salladsblad
Näringsvärde per portion
- Kalorier: 234 kcal
- Protein: 34.1 g
- Fett: 8.4 g
- Kolhydrater: 4.1 g
- Fibrer: 1.1 g
- Natrium: 214 mg
Gör så här
- Värm ugnen till 200°C.
- Lägg fisken i en långpanna, dela tomaterna och strö dom över fisken tillsammans med kapris och timjankvistar. Ringla sedan över olivolja.
- Krydda med havssalt och peppar och grädda i 15 minuter.
- Ta ut formen från ugnen, täck med folie och låt vila i 5 minuter.
- Lägg upp fisken och tomaterna på tallrikarna. Rör ner vinägern i pannsaften och skeda över fisken.
- Servera med lite sallad.