Grillade scampispett med chili
De här grillspetten med scampi kan ätas som en egen rätt om du serverar exempelvis bakad potatis eller en sallad till. Annars fungerar de även utmärkt som förrätt eller på buffébordet. Det går även att barn-anpassa spetten genom att utelämna chilin.
Servera gärna med en god dippsås eller sweet chili.
ca 30 min
4 personer
Ingredienser
-
54 kr
Scampi utan skal – råa
1 kg 309 kr (309 kr/kg) - 3 st vitlöksklyftor
- 1 st röd chili
- 2 msk olivolja
- 1 st citron
- 0,5 dl finhackad persilja
- 2 tsk salt
- peppar
Gör så här
- Lägg grillspett i blöt och tänd grillen.
- Pressa eller riv vitlöksklyftorna ner i en bunke. Kärna ur och hacka chilin fint och blanda ner i vitlöken tillsammans med olivolja, salt och peppar.
- Vänd ner scampi i vitlöksblandningen och se till att alla blir insmorda i blandningen.
- Trä upp scampi på grillspetten.
- Dela citronen på hälften och smörj snittytorna med olja.
- Grilla spetten på båda sidor, ca 2 min per sida. Grilla samtidigt citronen på snittytan i ca 5 min.
- Lägg upp allt på ett fat och strö persiljan över.
- Pressa den grillade citronen över spetten precis innan servering.