Kammusslor med chili, vitlök och sparris
I detta recept får stekta kammusslor en härlig smak av chili och vitlök. Den milda säsongssparrisen kompletterar kammusslorna perfekt. En rätt som både smakar fantastiskt och ser lika inbjudande ut.
Ingredienser
-
114 kr
Kammusslor 10/20
1 kg 759 kr (759 kr/kg) -
- 12 st grön sparris
- salt
- socker
-
Marinad
- 1 st röd chili
- 2 st klyftor vitlök
- 1 dl solrosolja
- 0.5 dl vatten
-
Sås
- 2 dl matlagningsgrädde
- 2 msk smör
- salt och peppar
-
Serveras med
- grönsallad
Näringsvärde per portion
- Kalorier: 417 kcal
- Protein: 15.1 g
- Fett: 36.7 g
- Kolhydrater: 7.9 g
- Fibrer: 1.3 g
- Natrium: 679 mg
Gör så här
1. Låt kammusslorna tina i kylskåpet och torka sedan av dem med hushållspapper.
2. Koka upp vatten med en nypa socker och salt.
3. Lägg sparrisen i vattnet och koka i 1–2 minuter.
Marinad
4. Finhacka chili och vitlök, blanda med solrosolja och vatten.
5. Marinera kammusslorna i minst en timme.
6. Ta upp kammusslorna och låt dem rinna av på hushållspapper. Spara marinaden till såsen.
7. Stek kammusslorna snabbt, ca 30 sekunder per sida.
Sås
8. Häll marinaden i en kastrull och reducera till hälften.
9. Tillsätt grädde och reducera ytterligare något.
10. Vispa i smöret strax innan servering och krydda med salt och peppar efter smak.
11. Ringla såsen över kammusslorna och servera med sparris och sallad vid sidan.