Lax i ugn med chili, lime och ingefära
Lax i ugn med chili, lime och ingefära är en fräsch och smakrik rätt som tillagas på 20 minuter. Laxen marineras med chili, lime och ingefära, vilket ger en härlig balans av hetta och syra. Perfekt för både vardag och fest!
ca 20 min
4 personer
Ingredienser
-
100 kr
Lax – midloin
FRÖYA sushi grade 3.5 kg 2342 kr (669 kr/kg) - 0,5 röd chili
- 1 st lime
- 30g färsk ingefära
- koriander färsk
- salt
- peppar
- matolja
Näringsvärde per portion
- Kalorier: 201 kcal
- Protein: 31 g
- Fett: 11.6 g
- Kolhydrater: 2.93 g
- Fibrer: 0.6 g
- Natrium: 515 mg
Gör så här
- Förvärm ugnen till 175 grader.
- Smörj en ugnsform med lite olja och lägg i laxfiléerna.
- Dela chilin och ta bort kärnorna. För en mildare smak kan du skölja chilin under ljummet vatten.
- Skiva chilin, lime och ingefära tunt och fördela dem över laxen.
- Tillaga laxen i ugnen tills den är genomstekt.
- Ta ut laxen och toppa med färsk koriander.
Servera gärna med nudelsallad eller kokt ris.