Lax i ugn med citron, dill och smör
Laxfilé passar utmärkt ihop med citron, dill och smör. Det bästa med det här receptet är att det i princip sköter sig själv i ugnen. Enklare än så här blir det inte.
Om du känner dig lite äventyrlig, går det utmärkt att lägga allt i ett foliepaket istället för ugnsform och tillaga på grillen eller över öppen eld i skogen.
ca 20 min
4 personer
Ingredienser
-
100 kr
Lax – midloin
FRÖYA sushi grade 3.5 kg 2342 kr (669 kr/kg) - 50 g smör
- 2 krukor dill
- 1 st citron
- salt och peppar
Näringsvärde per portion
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg laxen i en smord ugnsform. Salta och peppra ordentligt.
- Täck hela laxbiten med grovhackad dill och skivad citron.
- Tärna smöret och lägg ovanpå täcket av dill och citron.
- Placera ett bakplåtspapper eller en bit folie över ugnsformen och skicka in i ugnen i 20 min.
- Servera med kokt potatis och valfri kall sås.