Produkter
Mer...
Hemleverans kl. 10-22
KUNDTJÄNST: 010-330 02 30
Lax i ugn

Du behöver

för 4 personer

Tillagningstid: ca 30 minuter

600 g Norsk laxfilé
50 g smör
2 st krukor dill
1 st citron
salt
peppar

Lax i ugn med citron, dill och smör

Laxfilé passar utmärkt ihop med citron, dill och smör. Det bästa med det här receptet är att det i princip sköter sig själv i ugnen. Enklare än så här blir det inte.

Om du känner dig lite äventyrlig, går det utmärkt att lägga allt i ett foliepaket istället för ugnsform och tillaga på grillen eller över öppen eld i skogen.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg laxen i en smord ugnsform. Salta och peppra ordentligt.
  3. Täck hela laxbiten med grovhackad dill och skivad citron.
  4. Tärna smöret och lägg ovanpå täcket av dill och citron.
  5. Placera ett bakplåtspapper eller en bit folie över ugnsformen och skicka in i ugnen i 20 min.
  6. Servera med kokt potatis och valfri kall sås.