Lax taco med fetaost
Byt ut den vanliga tacon mot en riktigt god lax taco. Goda smaker med fetaost och avokado. Den här rätten passar alla årstider men är såklart lite extra sommarfräsch. Den kommer bli en favorit bland alla familjemedlemmar.
ca 15 min
4 personer
Ingredienser
-
100 kr
Lax – midloin
FRÖYA sushi grade 3.5 kg 2342 kr (669 kr/kg) - 2 dl majonnäs
- 1 vitlöksklyfta
- 2 tsk japansk soja
- 150 g fetaost
- 2 huvuden baby gem sallad
- 2 avokado
- 0,5 st rödlök
- 1 färsk jalapeño
- 1 lime
- 1 kruka koriander
Gör så här
- Blanda majonnäs med pressad vitlök och soja. Lägg upp i en serveringsskål och ställ åt sidan.
- Ta bort nedre delen av salladshuvudena och lägg dem i iskallt vatten.
- Skala och strimla löken fint. Dela limen i klyftor och skiva jalapeñon och avokadon tunnt.
- Dela fetaosten i små chunks och lägg i en serveringsskål.
- Ta upp salladen ur vattnet torka av med hushållspapper. Plocka loss salladsbladen och lägg i mitten av ett stort fat. Placera resten av tillbehören runtomkring salladen.
- Skär laxen i 2 x 2 cm stora tärningar, salta och peppra. Stek dem hastigt i olja på alla sidor.
- Ställ fram allt på bordet och låt gästerna bygga sin egen taco.