Laxtaco med mangosallad
Variera den klassiska fredagstacon med en fräsch grillad laxvariant. Taco är något som alltid fungerar och den blir extra god och fräsch som sommarmat när man kombinerar den med tillbehör som mango, salladslök, avokado och lime.
ca 30 min
4 personer
Ingredienser
-
100 kr
Lax – midloin
FRÖYA sushi grade 3.5 kg 2342 kr (669 kr/kg) - 2 st mango
- 1 knippe salladslök
- 1 st lime
- 1 bunt mynta
- 2 st avokado
- 2 st chili
Gör så här
- Skala mangon och skär ner den i mindre bitar
- Hacka salladslöken tunn
- Finhacka chilin
- Lägg alla ingredienserna i en bunke och blanda ihop
- Skär avokadon i lite större bitar så den inte går sönder och vänd ihop
- Pressa en lime över allting
- Strö över mynta och salta och peppra. Ringla lite olivolja över och låt sedan stå
- Skär laxen i lagom stora kuber, salta och peppra och ringla lite olivolja över
- Grilla laxen ungefär 3-4 minuter antingen i halster eller på spett
- Servera gärna med en god barbecue sås till