Laxburgare med asiatisk coleslaw och avokado
En riktigt fräsch laxburgare som är en räddare i nöden när du har lite bråttom. Coleslawen är även supergod som tillbehör till grillat kött eller fisk.
ca 20 min
4 personer
Ingredienser
-
49 kr
Laxburgare
Norge 2.4 kg 789 kr 4.8 kg 1578 kr (329 kr/kg) - 4 st goda hamburgerbröd
- 4 msk majonnäs
- 0,5 huvud spetskål eller vitkål
- 2 st stora morötter
- 1 msk honung
- 1 msk fisksås
- 1 msk risvinäger (eller vitvinsvinäger)
- 2 msk rostade sesamfrön
- 1 st röd chili
- 1 st kruka koriander
- 1,5 st lime (pressad limesaft)
- 2 st avokado
Gör så här
- Skär bort stammen från kålen och strimla den fint. Använd mandolin eller osthyvel för att få den extra tunn.
- Riv morötterna, hacka koriandern och skär chilin i tunna ringar.
- Blanda fisksås, risvinäger och honung så att honungen löser upp sig.
- Lägg kålen, morötterna, koriandern och chilin tillsammans med sesamfrön i en bunke. Häll över dressingen och massera in den i kålen. Låt vila i kylen till servering.
- Skopa ur avokadon och skär i skivor.
- Stek laxburgarna på medelhög värme tills de fått fin yta och uppnått 55°C i innertemperatur. Lägg att vila på en tallrik.
- Bygg hamburgaren med lite coleslaw i botten, lax, avokado och en klick majonnäs på toppen. Det är även gott att toppa allt med lite rödbetsgroddar eller alfagroddar. Servera med eventuell extra coleslaw vid sidan av.