Produkter
Mer...
Hemleverans kl. 10-22
KUNDTJÄNST: 010-330 02 30
Marulk med stekt svamp och rödvinssås

Marulk med stekt svamp och rödvinssås

Rödvinssås och stekt svamp passar perfekt som tillbehör till stekt marulk. Denna härliga rätt är perfekt när det vankas fest.

ca 45 min
4 personer

Ingredienser

  • Marulk filé
    81 kr

    Marulk – filé

    Norge
    539 kr/kg
    3 kg 1617 kr
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
  • olivolja
  • 4 st bakpotatis
  • Rödvinssås

  • 1 st schalottenlök
  • 1 msk gräslök
  • 0,5 st kruka timjan
  • 1 dl rödvin
  • 2 dl fiskbuljong
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • Stekt svamp

  • 400 g skogschampinjon
  • 2 st shallottenlök
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 st kruka timjan

Gör så här

  1. Stek marulken i en blandning av smör och olivolja.
  2. Låt fisken stå några minuter på svag värme.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär upp fisken i 4 bitar.

Rödvinssås

  1. Finhacka schalottenlök, timjan och gräslök.
  2. Fräs schalottenlök och timjan i lite smör.
  3. Tillsätt rödvin och fiskbuljong, låt koka tills hälften av vätskan försvunnit.
  4. Sila såsen och lägg i en klick smör.
  5. Smaka av med salt och peppar.

Stekt svamp

  1. Dela svampen i ganska stor bitar.
  2. Stek svampen ihop med finhackad schalottenlök, timjan, salt och peppar.

Servera den stekta svampen med marulk, rödvinssås och klyftpotatisen.

Andra recept du kanske gillar

Våra storsäljare
Räkor 40-60
65 kr

Räkor – extra stora

Grönland, stl 40/60
429 kr/kg
5 kg 2145 kr
2.5 kg 1072.5 kr
Torsk skrei filé
51 kr

Skreitorsk – ryggfilé

Norge, MSC-märkt
339 kr/kg
2.5 kg 847.5 kr
5 kg 1695 kr
Lax sashimi
62 kr

Lax – midloin

FRÖYA sushi grade
419 kr/kg
3.5 kg 1686 kr
Fiskbilen jullåda 2021

Jullådan 2021

1.525 kg 899 kr