Produkter
Mer...
Fri leverans vid köp över 690 kr Snabba hemleveranser till 76% av Sveriges hushåll Nöjda kunder sen 2004!
KUNDTJÄNST: 010-330 02 30
Marulk med stekt svamp och rödvinssås

Marulk med stekt svamp och rödvinssås

Rödvinssås och stekt svamp passar perfekt som tillbehör till stekt marulk. Denna härliga rätt är perfekt när det vankas fest.

ca 45 min
4 personer

Ingredienser

  • Marulk filé Fiskbilen Premium
    81 kr

    Marulk – filé

    Norge
    3 kg 1890 kr
    (630 kr/kg)
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
  • olivolja
  • 4 st bakpotatis
  • Rödvinssås

  • 1 st schalottenlök
  • 1 msk gräslök
  • 0,5 st kruka timjan
  • 1 dl rödvin
  • 2 dl fiskbuljong
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • Stekt svamp

  • 400 g skogschampinjon
  • 2 st shallottenlök
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 st kruka timjan

Gör så här

  1. Stek marulken i en blandning av smör och olivolja.
  2. Låt fisken stå några minuter på svag värme.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär upp fisken i 4 bitar.

Rödvinssås

  1. Finhacka schalottenlök, timjan och gräslök.
  2. Fräs schalottenlök och timjan i lite smör.
  3. Tillsätt rödvin och fiskbuljong, låt koka tills hälften av vätskan försvunnit.
  4. Sila såsen och lägg i en klick smör.
  5. Smaka av med salt och peppar.

Stekt svamp

  1. Dela svampen i ganska stor bitar.
  2. Stek svampen ihop med finhackad schalottenlök, timjan, salt och peppar.

Servera den stekta svampen med marulk, rödvinssås och klyftpotatisen.

Andra recept du kanske gillar

Våra storsäljare

Lax sashimi Fiskbilen Lyx
62 kr
DU SPARAR 153 kr

Lax – midloin

FRÖYA sushi grade
3.5 kg 1698 kr
(485 kr/kg)
Torsk skrei filé Fiskbilen Lyx
67 kr

Skreitorsk – ryggfilé

Norge, MSC-märkt
2.5 kg 1172.5 kr
5 kg 2345 kr
(469 kr/kg)
Laxburgare
40 kr

Laxburgare

Norge
2.4 kg 645 kr
4.8 kg 1291 kr
(269 kr/kg)
Rödspättafilé panerad
27 kr

Panerad rödspätta – filé

2.5 kg 470 kr
5 kg 895 kr
(179 kr/kg)