Foto: Jenny Grimsgård
Norsk fisksoppa
Den här fisksoppan passar bra både som förrätt som varmrätt. Det går att göra den lite matigare genom att tillsätta mer grönsaker och fisk. Toppa gärna med lite handskalade räkor.
ca 20 min
4 personer
Ingredienser
-
79 kr
Skreitorsk – ryggfilé
Norge 2.5 kg 1323 kr 5 kg 2645 kr (529 kr/kg) - 1 st morot
- 1 st gul lök
- 1 st purjolök
- 1 liter fiskbuljong
- 4 msk smör
- 4 msk vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 3 msk crème fraïche
- gräslök
Gör så här
- Tärna morötterna, hacka löken och skär purjolöken i ringar.
- Fräs grönsakerna i lite olja tills de börjar bli mjuka. Ställ åt sidan.
- Gör en redning av smör och vetemjöl och späd den sedan med mjölk och lite fiskbuljong och låt koka upp.
- Häll över alla grönsakerna och resten av buljongen i soppan.
- Dela fisken i bitar och lägg ner dem i soppan. Låt fisken sjuda i soppan ett par minuter tills den är genomkokt.
- Servera med en klick crème fraïche och toppa med finklippt gräslök.