Produkter
Mer...
Hemleverans kl. 10-22
KUNDTJÄNST: 010-330 02 30
Norsk fisksoppa Foto: Jenny Grimsgård

Norsk fisksoppa

Den här fisksoppan passar bra både som förrätt som varmrätt. Det går att göra den lite matigare genom att tillsätta mer grönsaker och fisk. Toppa gärna med lite handskalade räkor.

ca 20 min
4 personer

Ingredienser

Gör så här

  1. Tärna morötterna, hacka löken och skär purjolöken i ringar.
  2. Fräs grönsakerna i lite olja tills de börjar bli mjuka. Ställ åt sidan.
  3. Gör en redning av smör och vetemjöl och späd den sedan med mjölk och lite fiskbuljong och låt koka upp.
  4. Häll över alla grönsakerna och resten av buljongen i soppan.
  5. Dela fisken i bitar och lägg ner dem i soppan. Låt fisken sjuda i soppan ett par minuter tills den är genomkokt.
  6. Servera med en klick crème fraïche och toppa med finklippt gräslök.

Andra recept du kanske gillar

Våra storsäljare
Laxburgare
40 kr

Laxburgare

Norge
2.4 kg 645 kr
4.8 kg 1291 kr
(269 kr/kg)
Välj alternativ