Norsk fisksoppa | Fiskbilen.se
Norsk fisksoppa

Norsk fisksoppa

Foto: Jenny Grimsgård

Du behöver

för 4 personer

Tillagningstid: ca 20 minuter

400 g Norsk torskfilé
1 st morot
1 st gul lök
1 st purjolök
1 l fiskbuljong
4 msk smör
4 msk vetemjöl
2 dl mjölk
3 msk crème fraïche
gräslök

Den här fisksoppan passar bra både som förrätt som varmrätt. Det går att göra den lite matigare genom att tillsätta mer grönsaker och fisk. Toppa gärna med lite handskalade räkor.

Gör så här

  1. Tärna morötterna, hacka löken och skär purjolöken i ringar.
  2. Fräs grönsakerna i lite olja tills de börjar bli mjuka. Ställ åt sidan.
  3. Gör en redning av smör och vetemjöl och späd den sedan med mjölk och lite fiskbuljong och låt koka upp.
  4. Häll över alla grönsakerna och resten av buljongen i soppan.
  5. Dela fisken i bitar och lägg ner dem i soppan. Låt fisken sjuda i soppan ett par minuter tills den är genomkokt.
  6. Servera med en klick crème fraïche och toppa med finklippt gräslök.