Norsk torsk i grekisk variant
Vardagslivet är ofta stressigt. Den här underbara gryträtten är enkel att förbereda och den tillagar sig nästan på egen hand! Så lägg upp benen i 20 minuter och tillåt den läckra torsken och de grekiska kryddorna att göra underverk.
ca 20 min
4 personer
Ingredienser
-
65 kr
Torsk – ryggfilé
Norge 2.5 kg 1073 kr 5 kg 2038 kr (429 kr/kg) - 1 paket körsbärstomat
- 1 zucchini
- 1 rödlök
- 2 klyftor vitlök
- 1 paket fetaost
- oregano, färsk
- olivolja
- salt och peppar
Gör så här
- Skär zucchinin i kuber och rödlöken i grova klyftor.
- Lägg dem i en ugnssäker form tillsammans med körsbärstomater och grovhackad vitlök.
- Häll över olivolja av god kvalitet. Krydda med salt och peppar och toppa med torsken. Ugnsbaka i 200 grader i ungefär 20 minuter.
- Toppa med smulad fetaost och oregano.
- Servera med tzatziki och frasigt bröd.
Tips: Kalamataoliver passar bra till.