Panerad rödspätta med sommarsallad | Fiskbilen.se
Panerad rödspätta med sommarsallad

Panerad rödspätta med sommarsallad

Du behöver

för 4 personer

Tillagningstid: ca 30 minuter

4 st panerade rödspättafiléer
60 g skalade räkor
40 g varmrökt fisk (t ex rökt torsk, varmrökt lax eller rökt makrill)
4 skivor rågbröd
8 st salladsblad
2 msk majonnäs
0,5 dl crème fraîche
0,5 knippe rädisor
0,5 st gurka
Smör eller Philadelphiaost
citronsaft
dill
salt & peppar

Gör så här

  1. Placera de frysta rödspättafiléerna på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen på 185°C i 15 minuter
  2. Plocka den rökta fisken i små bitar och blanda med 2 msk majonnäs och crème fraîchen.
  3. Tärna gurka och rädisor och blanda med den rökta fisken. Smaka av med citron, salt och peppar.
  4. Bred rågbrödet med smör eller Philadelphia. Lägg två salladsblad per brödskiva och placera en varm fiskfilé ovanpå. Toppa med sommarsallad, räkor och dillkvistar.