Panerad rödspätta med sommarsallad
Du behöver
för 4 personer
Tillagningstid: ca 30 minuter
4 st | panerade rödspättafiléer |
60 g | skalade räkor |
40 g | varmrökt fisk (t ex rökt torsk, varmrökt lax eller rökt makrill) |
4 | skivor rågbröd |
8 st | salladsblad |
2 msk | majonnäs |
0,5 dl | crème fraîche |
0,5 | knippe rädisor |
0,5 st | gurka |
Smör eller Philadelphiaost | |
citronsaft | |
dill | |
salt & peppar |
Gör så här
- Placera de frysta rödspättafiléerna på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen på 185°C i 15 minuter
- Plocka den rökta fisken i små bitar och blanda med 2 msk majonnäs och crème fraîchen.
- Tärna gurka och rädisor och blanda med den rökta fisken. Smaka av med citron, salt och peppar.
- Bred rågbrödet med smör eller Philadelphia. Lägg två salladsblad per brödskiva och placera en varm fiskfilé ovanpå. Toppa med sommarsallad, räkor och dillkvistar.