Panerad rödspätta med sommarsallad
Sommaren är här och vad passar då bättre än en läcker rödspätta som panerats och serverats med en fräsch sommarsallad? Den här rätten är enkel att tillaga och tar bara några minuter att förbereda. Med Fiskbilens rödspätta och en variation av sommargrönsaker är det här ett perfekt alternativ för en snabb och hälsosam middag. Följ med oss på en smakresa och upptäck hur du kan laga denna läckra panerade rödspätta med sommarsallad!
ca 30 min
4 personer
Ingredienser
-
-
65 kr
Räkor – extra stora
Grönland, stl 40/60 2.5 kg 1098 kr 5 kg 2195 kr (439 kr/kg) - 40 g varmrökt fisk (t ex rökt torsk, varmrökt lax eller rökt makrill)
- 4 skivor rågbröd
- 8 st salladsblad
- 2 msk majonnäs
- 0,5 dl crème fraîche
- 0,5 knippe rädisor
- 0,5 st gurka
- Smör eller Philadelphiaost
- citronsaft
- dill
- salt & peppar
Gör så här
- Placera de frysta rödspättafiléerna på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen på 185°C i 15 minuter
- Plocka den rökta fisken i små bitar och blanda med 2 msk majonnäs och crème fraîchen.
- Tärna gurka och rädisor och blanda med den rökta fisken. Smaka av med citron, salt och peppar.
- Bred rågbrödet med smör eller Philadelphia. Lägg två salladsblad per brödskiva och placera en varm fiskfilé ovanpå. Toppa med sommarsallad, räkor och dillkvistar.