Panerad torsk i taco med sweet chilisås
Här kommer en riktigt god rätt med panerad torsk. Den spröda paneringen passar perfekt till tortillabröd eller tacoskal. Tillsammans med fräscha grönsaker och sweet chilisås blir detta riktigt gott.
ca 25 min
4 personer
Ingredienser
-
- 4 st stora tortillabröd eller lämpligt antal tacoskal
- 2 st avokado
- 1 paket körsbärstomater
- 1 knippe koriander
- 1 röd chili
- 2 klyftor vitlök, finhackade
- 2 dl sweet chilisås
-
Panering
- Två ägg, uppvispade
- Ströbröd
Gör så här
- Ta fram torsken
- Vispa upp äggen i en bunke
- Häll ut äggen på en tallrik så att du kan doppa fisken i de vispade äggen. Upprepa om du vill ha mer panering.
- Lägg fiskbitarna på tallriken med ströbröd
- När alla bitar är panerade så lägg fisken i en ugnsform och ställ in i 225 grader, ca 15-20 minuter.
- Dela avokadon i halvor och ta bort kärnan. Skiva upp avokadon
- Dela körsbärstomaterna i två
- Finhacka de övriga ingredienserna
- Värm tortillabröden eller tacoskalen enligt beskrivningen
- Ställ fram allting på bordet så att man kan skapa sin egen variant