Produkter
Mer...
Hemleverans kl. 10-22
KUNDTJÄNST: 010-330 02 30
Poké bowl med lax

Poké bowl med ponzumarinerad lax och wasabimajonnäs

Poké bowl kommer ursprungligen från Hawaii och har blivit omåttligt populärt de senaste åren. I vår variant låter du laxen marinera i en ponzusås som gör att köttet blir lite fastare och får en frisk smak av citrus. Ponzu är en japansk dipsås som traditionellt görs med soja, vinäger och saften från de limeliknande citrusfrukterna sudachi, yuzu, och kabosu . I vårt recept använder vi vanlig lime.

Det går även utmärkt att byta ut laxen mot exempelvis tonfisk eller räkor för lite variation. För den som gillar lite hetta rekommenderar vi att servera bowlen med lite Sriracha-sås.

ca 30 min
4 personer

Ingredienser

  • Lax sashimi
    62 kr

    Lax – midloin

    FRÖYA sushi grade
    419 kr/kg
    3.5 kg 1686 kr
  • 8 dl kokt sushiris
  • 3 msk japansk soja
  • 1 st limefrukt (saft och zest)
  • 1 tsk mirin
  • 1 dl majonnäs
  • 1-3 tsk wasabipasta
  • 0,5 st gurka
  • 1 st mango
  • 2 dl sojabönor
  • 2 st avokado
  • 2 st salladslök
  • 8 st rädisor
  • 1 st kruka koriander
  • 4 msk sesamfrö

Gör så här

  1. Blanda soja, limesaft, limezest och mirin till en marinad.
  2. Skär laxen i 2 cm stora kuber och lägg i en plastpåse tillsammans med marinaden. Knyt ihop och ställ i kylen i 20 min.
  3. Blanda majonnäsen med wasabipastan. Smaka av för att avgöra om den är lagom stark.
  4. Skär alla grönsaker i små fina bitar.
  5. Fördela riset i djupa skålar och lägg lax och grönsaker ovanpå i fina segment.
  6. Toppa med hackad koriander och sesamfrö. Servera med wasabimajonnäsen vid sidan av.

Andra recept du kanske gillar

Våra storsäljare
Räkor 40-60
65 kr

Räkor – extra stora

Grönland, stl 40/60
429 kr/kg
5 kg 2145 kr
2.5 kg 1072.5 kr
Torsk skrei filé
51 kr

Skreitorsk – ryggfilé

Norge, MSC-märkt
339 kr/kg
2.5 kg 847.5 kr
5 kg 1695 kr
Lax sashimi
62 kr

Lax – midloin

FRÖYA sushi grade
419 kr/kg
3.5 kg 1686 kr
Fiskbilen jullåda 2021

Jullådan 2021

1.525 kg 899 kr