Produkter
Mer...
Fri leverans vid köp över 690 kr Snabba hemleveranser till 76% av Sveriges hushåll Nöjda kunder sen 2004!
KUNDTJÄNST: 010-330 02 30
Pumparisotto med pilgrimsmussla

Pumparisotto med halstrade pilgrimsmusslor

Färgen på denna pumparisotto lyser upp vilken mörk höstkväll som helst. Pilgrimsmusslorna ger en lyxig touch på toppen. Perfekt bjudrätt i halloween-tider.

Den går även att servera som förrätt. Halvera då mängden ingredienser i risotton.

ca 60 min
4 personer

Ingredienser

  • Fiskbilen Premium
    99 kr

    Kammusslor 10/20

    1 kg 699 kr
    (699 kr/kg)
  • 1 st shallottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl risottoris (Arborio eller Carnaroli)
  • 1 dl vitt vin
  • 1,5 dl grönsaksbuljong
  • 400 g skalad butternutpumpa
  • 4 msk smör
  • 2 dl riven parmesan
  • salt & peppar
  • Rimningslag

  • 5 dl vatten
  • 2 msk salt

Gör så här

  1. Lös upp saltet i vatten till en rimningslag. Lägg musslorna i rimningslagen och ställ i kylen
  2. Torka pilgrimsmusslorna torra med hushållspapper och ställ i kylen med en bit hushållspapper under musslorna.
  3. Finhacka och fräs lök och vitlök mjuk i olja. Använd en bred kastrull eller djupare stekpanna. Tillsätt riset och rör om tills det blir glansigt.
  4. Tillsätt vinet och låt det koka in i riset tills det börjar bli toort i pannan.
  5. Häll över buljong så att det täcker riset och låt det koka in.
  6. Fyll på med buljong i omgångar och låt det koka in i riset samtidigt som du skakar lätt på pannan. Fortsätt så tills riset börjat mjukna men fortfarande har en liten kärna. Ta då pannan från plattan.
  7. Under tiden som buljongen kokar in i riset river du pumpan grovt på rivjärn. Fräs pumpan mjuk i en kastrull tillsammans med smör. Om det börjar bränna kan du tillsätta lite vatten. När pumpan är mjuk, mixa den till en slät puré med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  8. Torka av pilgrimsmusslorna ordentligt med hushållspapper och pensla med lije olivolja.
  9. Hetta upp en stekpanna eller grillpanna på full värme. Grilla eller halstra musslorna ca 1 min på varje sida. Lägg att vila på en tallrik.
  10. Ställ tillbaka pannan med riset på plattan och rör ner pumpapuré och parmesan. Värm under upprörning tills osten smält. Späd med buljong om den blir för tjock.
  11. Lägg upp risotton på tallrikar och toppa med pilgrimsmusslorna. Dra några varv med pepparkvarnen innan servering.

Andra recept du kanske gillar

Våra storsäljare

Räkor 40-60 Fiskbilen Lyx
65 kr

Räkor – extra stora

Grönland, stl 40/60
2.5 kg 1098 kr
5 kg 2195 kr
(439 kr/kg)
Torsk skrei filé Fiskbilen Lyx
67 kr

Skreitorsk – ryggfilé

Norge
2.5 kg 1198 kr
5 kg 2395 kr
(479 kr/kg)
Lax sashimi Fiskbilen Lyx
62 kr
DU SPARAR 118 kr

Lax – midloin

FRÖYA sushi grade
3.5 kg 1733 kr
(495 kr/kg)
Vildfångad lax
44 kr
DU SPARAR upp till 603 kr

Lax – vildfångad

Sverige
5 kg 1495 kr
2.5 kg 748 kr
(299 kr/kg)