Produkter
Mer...
Fri leverans vid köp över 699 kr Snabba hemleveranser till 80% av Sveriges hushåll Nöjda kunder sen 2004!
KUNDTJÄNST: 010-330 02 30
Pumparisotto med pilgrimsmussla

Pumparisotto med halstrade pilgrimsmusslor

Färgen på denna pumparisotto lyser upp vilken mörk höstkväll som helst. Pilgrimsmusslorna ger en lyxig touch på toppen. Perfekt bjudrätt i halloween-tider.

Den går även att servera som förrätt. Halvera då mängden ingredienser i risotton.

ca 60 min
4 personer

Ingredienser

  • 114 kr
    Fiskbilen Lyx

    Kammusslor 10/20

    1 kg 759 kr
    (759 kr/kg)
  • 1 st shallottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl risottoris (Arborio eller Carnaroli)
  • 1 dl vitt vin
  • 1,5 dl grönsaksbuljong
  • 400 g skalad butternutpumpa
  • 4 msk smör
  • 2 dl riven parmesan
  • salt & peppar
  • Rimningslag

  • 5 dl vatten
  • 2 msk salt

Gör så här

  1. Lös upp saltet i vatten till en rimningslag. Lägg musslorna i rimningslagen och ställ i kylen
  2. Torka pilgrimsmusslorna torra med hushållspapper och ställ i kylen med en bit hushållspapper under musslorna.
  3. Finhacka och fräs lök och vitlök mjuk i olja. Använd en bred kastrull eller djupare stekpanna. Tillsätt riset och rör om tills det blir glansigt.
  4. Tillsätt vinet och låt det koka in i riset tills det börjar bli toort i pannan.
  5. Häll över buljong så att det täcker riset och låt det koka in.
  6. Fyll på med buljong i omgångar och låt det koka in i riset samtidigt som du skakar lätt på pannan. Fortsätt så tills riset börjat mjukna men fortfarande har en liten kärna. Ta då pannan från plattan.
  7. Under tiden som buljongen kokar in i riset river du pumpan grovt på rivjärn. Fräs pumpan mjuk i en kastrull tillsammans med smör. Om det börjar bränna kan du tillsätta lite vatten. När pumpan är mjuk, mixa den till en slät puré med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  8. Torka av pilgrimsmusslorna ordentligt med hushållspapper och pensla med lije olivolja.
  9. Hetta upp en stekpanna eller grillpanna på full värme. Grilla eller halstra musslorna ca 1 min på varje sida. Lägg att vila på en tallrik.
  10. Ställ tillbaka pannan med riset på plattan och rör ner pumpapuré och parmesan. Värm under upprörning tills osten smält. Späd med buljong om den blir för tjock.
  11. Lägg upp risotton på tallrikar och toppa med pilgrimsmusslorna. Dra några varv med pepparkvarnen innan servering.

Andra recept du kanske gillar

Våra storsäljare

Räkor 40-60
65 kr
Fiskbilen Lyx

Räkor – extra stora

Grönland, stl 40/60
2.5 kg 1098 kr
5 kg 2195 kr
(439 kr/kg)
Lax sashimi
100 kr
Fiskbilen Lyx

Lax – midloin

FRÖYA sushi grade
3.5 kg 2342 kr
(669 kr/kg)
Torsk skrei filé
79 kr
Fiskbilen Lyx
DU SPARAR upp till 100 kr

Skreitorsk – ryggfilé

Norge
2.5 kg 1323 kr
5 kg 2645 kr
(529 kr/kg)
Torsk skrei filé
65 kr
Fiskbilen Premium
DU SPARAR upp till 107 kr

Torsk – ryggfilé

Norge
2.5 kg 1073 kr
5 kg 2038 kr
(429 kr/kg)