Räkfond till soppor och såser
Skapa den bästa räksoppan genom att koka en fond på de överblivna räkskalen. Med fördel kan du även använda skal från kräftor.
ca 30 min
4 personer
Ingredienser
-
65 kr
Räkor – extra stora
Grönland, stl 40/60 2.5 kg 1098 kr 5 kg 2195 kr (439 kr/kg) - 1 st gul lök
- 1 st morot
- 2 msk tomatpuré
- 4 msk hummerfond
- 6 dl vatten
- 2 dl vitt vin
Gör så här
- Hacka lök och morot ganska fint
- Värm upp smör eller olivolja
- Lägg ner löken och moroten och fräs tills de är lite mjuka
- Tillsätt tomatpuré samt skalen från räkorna och fräs några minuter till
- Tillsätt vin, vatten, hummerfond och chilipeppar och låt koka i cirka 20 minuter
- Sila av buljongen och låt sedan mängden reducera ungefär hälften
- Frys in till senare tillfälle eller använd direkt till soppa