Räkfond till soppor och såser
Du behöver
för 4 personer
Tillagningstid: ca 28 minuter
500 g | räkor (skalen från dem) |
1 st | gul lök |
1 st | morot |
2 msk | tomatpuré |
4 msk | hummerfond |
6 dl | vatten |
2 dl | vitt vin |
Skapa den bästa räksoppan genom att koka en fond på de överblivna räkskalen. Med fördel kan du även använda skal från kräftor.
Gör så här
- Hacka lök och morot ganska fint
- Värm upp smör eller olivolja
- Lägg ner löken och moroten och fräs tills de är lite mjuka
- Tillsätt tomatpuré samt skalen från räkorna och fräs några minuter till
- Tillsätt vin, vatten, hummerfond och chilipeppar och låt koka i cirka 20 minuter
- Sila av buljongen och låt sedan mängden reducera ungefär hälften
- Frys in till senare tillfälle eller använd direkt till soppa