Räkfond till soppor och såser | Fiskbilen.se

Räkfond till soppor och såser

Du behöver

för 4 personer

Tillagningstid: ca 28 minuter

500 gräkor (skalen från dem)
1 stgul lök
1 stmorot
2 msktomatpuré
4 mskhummerfond
6 dlvatten
2 dlvitt vin

Skapa den bästa räksoppan genom att koka en fond på de överblivna räkskalen. Med fördel kan du även använda skal från kräftor.

Gör så här

  1. Hacka lök och morot ganska fint
  2. Värm upp smör eller olivolja
  3. Lägg ner löken och moroten och fräs tills de är lite mjuka
  4. Tillsätt tomatpuré samt skalen från räkorna och fräs några minuter till
  5. Tillsätt vin, vatten, hummerfond och chilipeppar och låt koka i cirka 20 minuter
  6. Sila av buljongen och låt sedan mängden reducera ungefär hälften
  7. Frys in till senare tillfälle eller använd direkt till soppa