Räksallad med avokado och mango
En fräsch sallad med räkor, krispig grönsallad, avokado samt exotiska inslag av mango och papaya. Citronjuice och olivolja ger en enkel men smakrik dressing. För extra sting, tillsätt riven ingefära. Cantaloupemelon kan också användas som alternativ till papaya.
ca 20 min
4 personer
Ingredienser
-
65 kr
Räkor – extra stora
Grönland, stl 40/60 2.5 kg 1098 kr 5 kg 2195 kr (439 kr/kg) - 1 mango
- 1 papaya (eller cantaloupemelon)
- 2 avokado
- 2 paket krispsallad
- 1 paket machésallad
- 1 msk olivolja
- 1 citron
- sesamfrö
- ärtskott
- färsk koriander
- salt och peppar
Näringsvärde per portion
- Kalorier: 442 kcal
- Protein: 36 g
- Fett: 21.7 g
- Kolhydrater: 35.4 g
- Fibrer: 12.2 g
- Natrium: 1788 mg
Gör så här
1. Skölj mango, papaya och avokado och skär dem i lika stora bitar.
2. Tvätta, skölj och torka salladen noggrant.
3. Rör ihop olivolja och citronjuice, och krydda med salt och peppar.
4. Skär salladen i mindre bitar och blanda försiktigt ihop med övriga ingredienser.
5. Fördela salladen på tallrikar och toppa med sesamfrön, ärtskott och/eller koriander innan servering.