Produkter
Mer...
Fri leverans vid köp över 699 kr Snabba hemleveranser till 80% av Sveriges hushåll Nöjda kunder sen 2004!
KUNDTJÄNST: 010-330 02 30
Recept Asiatisk Skrei

Skrei torsk med asiatisk smak

Njut av en smakrik och hälsosam middag med detta enkla recept på ugnsbakad norsk skreifilé, eller vanlig torskfilé, serverad med en fräsch rödkålssallad och perfekt ris. Denna fusion av skandinaviskt och asiatiskt kök är perfekt för en vardagsmiddag eller en speciell helgmåltid.
Det går lika fint att använda vanlig torsk till detta recept. Skrei fiskas bara under vissa perioder varför den inte alltid finns i lager.

Med högkvalitativt protein från skreitorskfilé eller torsk, fiber från rödkålssallad och komplexa kolhydrater från ris, är denna måltid inte bara läcker, men även näringsrik och balanserad. Följ vår steg-för-steg-guide för att förbereda denna delikata middag på mindre än 45 minuter. Smaklig måltid!

ca 45 min
4 personer

Ingredienser

  • Torsk skrei filé
    73 kr
    Fiskbilen Lyx
    DU SPARAR upp till 125 kr

    Skreitorsk – ryggfilé

    Norge
    2.5 kg 1245 kr
    5 kg 2445 kr
    (489 kr/kg)
  • Torsk skrei filé
    65 kr
    Fiskbilen Premium
    DU SPARAR upp till 107 kr

    Torsk – ryggfilé

    2.5 kg 1073 kr
    5 kg 2038 kr
    (429 kr/kg)
  • Sås

  • 4 msk hoisinsås
  • 1 msk limejuice
  • 1 msk ingefära, färsk
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • 50 g koriander, färsk
  • 1 msk sesamfrö, rostade
  • 1 msk flingsalt
  • Rödkålsallad

  • 400 g rödkålshuvud
  • 1 paprika
  • 1 rödlök
  • 3 msk limejuice
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk socker
  • 5 msk sojasås
  • 1 msk srirachasås
  • 0.5 kruka koriander, färsk
  • Garnering

  • jordnötter

Näringsvärde per portion

  • Kalorier: 1900 kcal
  • Protein: 170 g
  • Fett: 40 g
  • Kolhydrater: 270 g
  • Fibrer: 20 g

Gör så här

Tillagning av Torsken

  1. Förvärm ugnen till 220 grader, med både över- och undervärme aktiverade.
  2. Dela torskfiléerna i portionsstorlekar och placera dem i en ugnsfast form.
  3. Torka av varje bit fisk med hushållspapper.
  4. Kombinera alla ingredienser för såsen och häll 1-2 matskedar över varje bit av fisken.
  5. Placera formen i den övre delen av ugnen och låt fisken tillagas i 6 till 10 minuter, beroende på tjockleken på filéerna. Torsken är klar när den börjar flagna vid tryck.

Tillagning av Rödkålssalladen

  1. Finhacka rödkål, paprika och rödlök och lägg i en skål.
  2. Blanda alla ingredienser till såsen och häll över grönsakerna.
  3. Rör om så att allt blandas väl och låt salladen stå i 10 minuter före servering. Om du önskar, kan du förbereda salladen dagen innan och förvara den i kylskåp.

Ris till denna rätt rekommenderar vi vårt riktigt goda risrecept som du hittar här: Perfekt sushiris

Andra recept du kanske gillar

Våra storsäljare

Räkor 40-60
65 kr
Fiskbilen Lyx

Räkor – extra stora

Grönland, stl 40/60
2.5 kg 1098 kr
5 kg 2195 kr
(439 kr/kg)
Lax sashimi
100 kr
Fiskbilen Lyx

Lax – midloin

FRÖYA sushi grade
3.5 kg 2342 kr
(669 kr/kg)
Torsk skrei filé
73 kr
Fiskbilen Lyx
DU SPARAR upp till 125 kr

Skreitorsk – ryggfilé

Norge
2.5 kg 1245 kr
5 kg 2445 kr
(489 kr/kg)
Torsk skrei filé
65 kr
Fiskbilen Premium
DU SPARAR upp till 107 kr

Torsk – ryggfilé

2.5 kg 1073 kr
5 kg 2038 kr
(429 kr/kg)