Soppa med torsk och räkor
Denna soppa med torsk och räkor är en lättlagad och smakrik fisksoppa med milda, fräscha smaker. Perfekt till middag och kan enkelt göras matigare med extra torsk och räkor.
ca 35 min
4 personer
Ingredienser
-
65 kr
Torsk – ryggfilé
Norge 2.5 kg 1073 kr 5 kg 2038 kr (429 kr/kg) -
65 kr
Räkor – extra stora
Grönland, stl 40/60 2.5 kg 1098 kr 5 kg 2195 kr (439 kr/kg) - 2 dl vispgrädde
- 1 msk sambal oelek
- 2 msk oregano
- 1 dl vitt vin, torrt
- 1 st schalottenlök
- 7 dl grönsaksbuljong
- salt och peppar
-
Marinad
- 200 g fänkål
- 0.5 dl olivolja
- 0.5 st citron
- 1 msk salt
Näringsvärde per portion
- Kalorier: 443 kcal
- Protein: 24.5 g
- Fett: 32.8 g
- Kolhydrater: 10.8 g
- Fibrer: 2.8 g
- Natrium: 809 mg
Gör så här
- Skölj och strimla fänkålen tunt, spara några fina skivor till garnering.
- Blanda olivolja, citronsaft och salt, och marinera de sparade fänkålsskivorna.
- Hacka schalottenlök och fräs den tillsammans med strimlad fänkål i en kastrull.
- Häll på vitt vin och grönsaksbuljong, tillsätt kryddor och låt koka tills fänkålen är mjuk, cirka 10 minuter.
- Rör ner grädde och smaka av med salt och peppar.
- Mixa soppan slät, lägg i torskbitarna och låt koka upp. Låt dra i fem minuter.
- Servera soppan genom att lägga räkor och de marinerade fänkålsskivorna i skålarna och hälla soppan över.