Sparrissoppa med räkor
Sparrissoppa med räkor är en härlig och krämig soppa som passar perfekt som förrätt eller som en lättare huvudrätt. Denna goda soppa är enkel att tillaga och innehåller några av de mest smakfulla ingredienserna som räkor och sparris. I denna artikel kommer du att få lära dig hur du enkelt kan laga denna utsökta soppa själv hemma. Följ med oss på en smakresa och upptäck hur du kan laga denna fantastiska sparrissoppa med räkor.
ca 25 min
4 personer
Ingredienser
-
65 kr
Räkor – extra stora
Grönland, stl 40/60 2.5 kg 1098 kr 5 kg 2195 kr (439 kr/kg) - 500 g sparris
- 100g spenat, färsk
- 1 vitlöksklyfta
- 1 gul lök
- 2 msk matolja
- 450 ml grönsaksbuljong
- 250 ml vispgrädde
- 0,5 citroner
- salt
- peppar
Näringsvärde per portion
- Kalorier: 300 kcal
- Protein: 20 g
- Fett: 15 g
- Kolhydrater: 20 g
- Fibrer: 4 g
- Natrium: 800 mg
Gör så här
- Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Skär sparrisen i mindre bitar.
- Stek lök och vitlök i en kastrull med smör tills löken är mjuk och genomskinlig.
- Tillsätt sparrisen och låt den steka tillsammans med löken i 5 minuter.
- Tillsätt vatten, grönsaksbuljong, salt och peppar och låt det koka upp.
- Sänk värmen och låt soppan sjuda i 10 minuter tills sparrisen är mjuk.
- Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en blender.
- Tillsätt grädde och låt det sjuda i ytterligare 5 minuter.
- Stek räkorna i smör i en separat panna tills de är genomstekta.
- Servera soppan i skålar och lägg i räkorna. Toppa med hackad persilja och servera med bröd.