Produkter
Mer...
Fri leverans vid köp över 690 kr Snabba hemleveranser till 76% av Sveriges hushåll Nöjda kunder sen 2004!
KUNDTJÄNST: 010-330 02 30
Stekt hälleflundra med krispiga linser

Stekt hälleflundra med varm linssallad

Underbar hälleflundra med en matig linssallad som du lagar i en och samma ugnsform. Maximal njutning och minimalt med disk.

ca 50 min
4 personer

Ingredienser

  • Hälleflundra Fiskbilen Lyx
    73 kr

    Hälleflundra – filé

    Norge
    3 kg 1677 kr
    (559 kr/kg)
  • smör till stekning
  • Linssallad

  • 1 hel vitlök
  • 1 msk olivolja (fördelat på vitlök och tomater)
  • 250 g cocktailtomater
  • 2 st små rödlökar (strimlade)
  • 400 g färdigkokta gröna linser
  • Dressing

  • 2 msk olivolja
  • 2 msk citronjuice
  • salt och peppar

Gör så här

Dressing

  1. Vispa ihop olivolja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

Linssallad

  1. Skär bort toppen av vitlöken och ringla över olivolja. Slå in vitlöken i aluminiumfolie.
  2. Lägg tomater och lök i en ungsfast form. Ringla över olivolja, salt och peppar.
  3. Baka tomater, lök och vitlök i ugnen tills tomaterna blir skrynkliga.
  4. Ta ut vitlöken ur ugnen efter 25-30 min.
  5. Öppna foliepaketet och låt vitlöken den svalna lite. Kläm ut vitlöksklyforna i en skål och mosa dem grovt med en gaffel.
  6. Ta ut tomaterna ur ugnen när de är skrynkliga. och stäng av ugnen.
  7. Sila av linserna och blanda med tomat, lök och den mosade vitlöken direkt i ugnsformen. Ställ tillbaka i ugnen på eftervärmen.
  8. När hälleflundran vilar efter stekning, blandar du salladen med dressingen.

Hälleflundra

  1. Stek hälleflundran i rikligt med smör på medelhög temperatur ca 2 minuter på varje sida (kärntemperaturen bör vara ca 42 C när du lyfter av den så efterbakar den till ca 46-48 C).
  2. Låt fisken därefter få vila på en skärbräda. Under tiden gör du klart linssalladen.
  3. Servera på en bädd av linssalladen och ringla överblivet smör från stekpannan på toppen.

Andra recept du kanske gillar

Våra storsäljare

Lax sashimi Fiskbilen Lyx
62 kr
DU SPARAR 153 kr

Lax – midloin

FRÖYA sushi grade
3.5 kg 1698 kr
(485 kr/kg)
Torsk skrei filé Fiskbilen Lyx
67 kr

Skreitorsk – ryggfilé

Norge, MSC-märkt
2.5 kg 1172.5 kr
5 kg 2345 kr
(469 kr/kg)
Laxburgare
40 kr

Laxburgare

Norge
2.4 kg 645 kr
4.8 kg 1291 kr
(269 kr/kg)
Rödspättafilé panerad
27 kr

Panerad rödspätta – filé

2.5 kg 470 kr
5 kg 895 kr
(179 kr/kg)