Thaicurrysoppa med torskrygg
Thaicurrysoppa med torskrygg är en smakrik och lagom het soppa med krämig kokosmjölk och aromatiska thailändska kryddor. Perfekt att njuta som den är eller tillsammans med ris för en mättande måltid.
ca 30 min
4 personer
Ingredienser
-
65 kr
Torsk – ryggfilé
Norge 2.5 kg 1073 kr 5 kg 2038 kr (429 kr/kg) - 1 zucchini
- 0.5 spetskål
- 1 purjolök
- 3 msk olja
- 5 dl kokosmjölk
- 4 dl vatten
- 2 msk currypasta, röd
- 1 buljongtärning
- 1 tsk ingefära, torkad
- 1 nypa chiliflakes
- 4 klyftor vitlök
- 0.5 lime
- 1 cm ingefära, färsk
- 1 tsk socker
- salladslök
- koriander, färsk
- salt
Näringsvärde per portion
- Kalorier: 531 kcal
- Protein: 22 g
- Fett: 43.2 g
- Kolhydrater: 17.4 g
- Fibrer: 2.7 g
- Natrium: 332 mg
Gör så här
- Skiva purjolöken och spetskålen tunt. Riv vitlök och ingefära fint.
- Skär zucchinin i kuber och börja med att steka grönsakerna i olja i en kastrull.
- Låt fräsa i 5–10 minuter, tillsätt sedan röd curry och övriga kryddor.
- Fräs ytterligare 5 minuter och häll därefter i kokosgrädde och vatten.
- Smula ner buljongtärningen, salta och pressa i lite limejuice.
- Låt soppan koka ihop i 15 minuter. Skär torsken i tärningar.
- Lägg ner torskbitarna i soppan under de sista 5 minuterna av koktiden.
- Toppa med skivad salladslök och färsk koriander innan servering.