Toast skagen
Om du letar efter en enkel och utsökt rätt att laga till lunch eller som en förrätt, behöver du inte leta längre än vår variant av Toast Skagen. Med handskalade räkor, krämig majonnäs och färsk dill på rostat bröd är denna klassiska svenska rätt en favorit som passar perfekt till en festlig middag eller en avslappnad söndagsbrunch. Följ med oss på Fiskbilen och lär dig hur du enkelt kan laga denna läckra rätt hemma.
ca 15 min
4 personer
Ingredienser
-
65 kr
Räkor – extra stora
Grönland, stl 40/60 2.5 kg 1098 kr 5 kg 2195 kr (439 kr/kg) -
- 1 st rödlök
- 0,5 dl majonnäs
- 0,5 dl crème fraiche
- 1 st citron
- 1 msk finriven pepparrot
- 4 st skivor formfranska
- 1 msk smör
- 1 knippe dill
- salt & peppar
Gör så här
- Skala och hacka räkorna grovt.
- Finhacka dill och rödlök och blanda med dill, majonnäs, crème fraiche, pepparrot och saften från hälften av citronen. Smaka av med salt och peppar och anpassa mängden pepparrot efter smak.
- Skär bort kanterna på brödet och stek brödskivorna i smör på medelvärme tills de är gyllenbruna.
- Servera skagenröran på brödskivorna och toppa med löjrom, en dill kvist och en citronklyfta.