Tonfisk med sesamfrön och vårlök
Sesampanerad tonfisk som steks hastigt i het panna och serveras i tunna skivor tillsammans med fräsch vårlök.
ca 30 min
4 personer
Ingredienser
-
74 kr
Tonfisk – sashimi – kotlett
3 kg 1617 kr (539 kr/kg) - 4 msk sojasås
- 4 matskedar honung
- 4 matskedar svarta och vita sesamfrön
- 2 tsk salt
- 2 tsk svartpeppar
- 4 matskedar matolja
- Vårlök, hackad till garnering
Näringsvärde per portion
- Kalorier: 542 kcal
- Protein: 49.88 g
- Fett: 25.35 g
- Kolhydrater: 21.8 g
- Fibrer: 1.85 g
- Natrium: 2065 mg
Gör så här
- Vispa ihop sojasås, honung, hälften av olivoljan, salt och svartpeppar till marinaden och låt tonfisken dra i dessa smaker, antingen i kylen (30 minuter) eller i rumstemperatur (5-10 minuter).
- Blanda sesamfröna med varandra på en tallrik. Ta upp tonfisken ur marinaden, låt rinna av och vänd dem i sesamfröna.
- Värm stekpannan till hög temperatur tillsammans med matoljan och ge varje sida av tonfisken 1,5-2 minuter. Tonfisken ska få färg på ytan men vara rå inuti.
- Skär upp tonfisken i ca 1 cm breda strimlor, garnera med vårlök och njut!