Torsk inlindad i skinka med jordärtskockspuré
Här är ett fantastiskt recept där torsk fylls med pesto och basilika, sedan lindas in i lufttorkad skinka. Den serveras med kronärtskockspuré och champinjoner.
ca 50 min
4 personer
Ingredienser
-
65 kr
Torsk – ryggfilé
Norge 2.5 kg 1073 kr 5 kg 2038 kr (429 kr/kg) - 3 msk pesto
- 8 st blad färsk basilka
- 8 skivor rökt skinka
- 1 msk smör
-
Jordärtskockspuré
- 400g jordärtskocka
- 1 msk smör
- 3 msk vispgrädde
- 0,5 tsk salt
- 0,25 tsk vitpeppar
-
Serveras med
- 8 st champinjoner
- 1 msk smör
Näringsvärde per portion
- Kalorier: 461 kcal
- Protein: 44.9 g
- Fett: 22.3 g
- Kolhydrater: 20.6 g
- Fibrer: 2.3 g
- Natrium: 992 mg
Gör så här
- Förvärm ugnen till 180 °C.
- Skär skreien i lika stora delar och snitta dem nästan hela vägen igenom.
- Bred ut pesto och basilika på halva delen av varje fiskbit och vik ihop.
- Linda två skivor lufttorkad skinka runt varje bit och bryn dem lätt i smör i en stekpanna i 1–2 minuter.
- Tillaga fisken i ugnen i cirka 4 minuter.
Jordärtskockspuré
- Skala jordärtskockorna och koka dem i osaltat vatten tills de blir mjuka.
- Häll av vattnet och låt ångan avdunsta.
- Mosa jordärtskockorna och blanda i smör och grädde tills purén blir slät.
- Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör
- Skär champinjonerna i fjärdedelar och stek dem lätt i smör i cirka 5 minuter.
Servera torsken med jordärtskockspuré och de stekta champinjonerna.