Torsk taco med söt salsasås
Prova denna riktigt goda torsk taco med en egengjord salsa och servera den med chilimajonnäs så får du lite extra hetta.
ca 30 min
4 personer
Ingredienser
-
65 kr
Torsk – ryggfilé
Norge 2.5 kg 1073 kr 5 kg 2038 kr (429 kr/kg) -
Taco
- 2 msk smör
- 0,5 lime, pressad
- Salt och peppar
-
Mangosalsa
- 1 mango
- 2 ananasskivor
- 1 lime, pressad
- 1 chili, röd
- 1 knippe koriander, färsk
-
Tomatsalsa
- 2 tomater
- 1 chili, röd
- 1 knippe koriander, färsk
- 0,5 gul lök
- Salt och peppar
-
Garnering
- 1 rödlök
- 2 avokado
- Sallad
-
Servera med
- 250 ml chilimajonnäs
- 8 tortillabröd eller hårda taco skal
Näringsvärde per portion
Gör så här
- Strimla romansalladsbladen.
- Skär rödlöken och avokado i tunna klyftor eller bitar.
- Gör salsan. Finhacka alla ingredienser och blanda väl. Ställ åt sidan medan du tillagar fisken.
- Skär torsken i kuber eller stavar och stek i en stekpanna med lite smör. Här kan du även panera och fritera torsken om du hellre vill göra det.
- Häll över lite limejuice när torsken är färdigstekt. Salta och peppra.
- Värm tortillabröden/tacoskalen i ugn, stekpanna eller mikrovågsugn och montera dina torsktacos med alla ingredienser, eller låt alla göra sina egna vid bordet.
- När det är dags att äta så ringla chilimajonnäs över tortillabröden eller tacoskalen
- Lägg sedan på skivad chili, riven sallad, avokado, lök, torsk, salsa och hackad koriander, eller ställ fram tillbehören på bordet.