Produkter
Mer...
Fri leverans vid köp över 699 kr Snabba hemleveranser till 80% av Sveriges hushåll Nöjda kunder sen 2004!
KUNDTJÄNST: 010-330 02 30

Torskrygg med brynt Sandefjordsås

Mör och saftig torskrygg serverad med en len potatispuré smaksatt med parmesan och en fyllig, brynt Sandefjordsås. En elegant och smakrik rätt med perfekt balans mellan sälta och krämighet.

ca 45 min
6 personer

Ingredienser

  • Torsk skrei filé
    65 kr
    Fiskbilen Premium
    DU SPARAR upp till 107 kr

    Torsk – ryggfilé

    Norge
    2.5 kg 1073 kr
    5 kg 2038 kr
    (429 kr/kg)
  • 50 g smör
  • 2 st fänkål
  • 2 st citroner
  • salt och peppar
  • Potatismos

  • 900 g mjölig potatis
  • 1 buljongtärning
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 klyfta vitlök
  • 50 g parmesan
  • muskot, malen
  • Sås

  • 150 g smör
  • 1,5 dl créme fraiche
  • 1,5 dl grädde
  • 1 citron
  • 50 g löjrom
  • gräslök, färsk

Näringsvärde per portion

  • Kalorier: 774.6 kcal
  • Protein: 37.7 g
  • Fett: 51.5 g
  • Kolhydrater: 44.0 g
  • Fibrer: 7.26 g
  • Natrium: 345.4 mg

Gör så här

  1. Rimma torsken lätt genom att strö över lite salt på båda sidor av fisken och låt den vila i ca 30 minuter.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt det brynas tills det får en nötig doft.
  3. Tillsätt grädden och låt den koka upp i någon minut.
  4. Använd en stavmixer för att mixa ner crème fraiche tills såsen blir slät.
  5. Finhacka gräslöken och låt såsen stå på låg värme.
  6. Skala potatisen och koka den i vatten tillsammans med en buljongtärning tills den är mjuk.
  7. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Värm upp grädde och mjölk i en kastrull.
  8. Pressa potatisen och blanda försiktigt ner den varma mjölkblandningen samt smör i bitar. Rör ner riven parmesan och smaka av med salt och en nypa muskot.
  9. Torka av fisken.
  10. Skär fänkålen i tunna strimlor. Pressa över citronsaft, strö på lite salt och massera försiktigt in smakerna. Låt stå i minst 20 minuter.
  11. Lägg torsken i en ugnsfast form och toppa varje bit med en klick smör.
  12. Krydda med svartpeppar och baka i ugnen på 120°C tills innertemperaturen når cirka 45°C. Ta ut fisken och låt den vila.
  13. Rör ner löjromrom och gräslök i såsen precis innan servering.
  14. Lägg upp en spegel av potatispuré på tallriken och placera torsken ovanpå.
  15. Toppa med den marinerade fänkålen och avsluta med att hälla såsen runt om vid servering.

Andra recept du kanske gillar

Våra storsäljare

Räkor 40-60
65 kr
Fiskbilen Lyx DU SPARAR upp till 300 kr

Räkor – 40/60 – extra stora

Grönland
2.5 kg 948 kr
5 kg 1895 kr
(379 kr/kg)
Lax sashimi
100 kr
Fiskbilen Lyx

Lax – midloin

FRÖYA sushi grade
3.5 kg 2342 kr
(669 kr/kg)
Torsk skrei filé
65 kr
Fiskbilen Premium
DU SPARAR upp till 107 kr

Torsk – ryggfilé

Norge
2.5 kg 1073 kr
5 kg 2038 kr
(429 kr/kg)
Scampi utan skal
54 kr
Fiskbilen Premium

Scampi utan skal – råa

1 kg 309 kr
(309 kr/kg)